24 septembrie 2012

Marcel

…oamenii a căror inimă nu este în cauză, judecînd totdeauna legăturile ce trebuie evitate, căsătoriile nereușite, ca și cum ai avea liber să alegi ce iubești, nu țin seama de fermercătoarea iluzie pe care o proiectează dragostea și care învăluie atît de complet și atît de exclusiv persoana de care ești îndrăgostit, încît “prostia” pe care o face un bărbat ce ia de soție o bucătăreasă sau pe amanta celui mai bun prieten al său este în general singurul fapt poetic pe care-l săvîrșește în decursul existenței sale. (Proust – Fugara)

Vrea să zică cum că tocmai am terminat penultimul volum din “Căutarea timpului pierdut”. Pentru următorul nu mai avem la dispoziție traducerile BPT. Urmează originalul.

2 comentarii:

vera spunea...

Marcel cred ca avea dreptate.
Iar dta esti TARE! Sa agiungi la ultimul volum... Si e poetic justice sa ajungi la ultimul volum, pe care sa fi obligat sa il citesti in frantzuzeste, cum ar fi trebuit sa o faci cu toatele.

Ma duc sa ascult Piazzolla, mai intii ca-mi place, al doilea - sa vaz ce faci din dinsul si, al treilea, sa nu uitam Karin cinta la flaut si cine stie de unde ne vin ideile.

Na si de la mine un cinticel: http://www.youtube.com/watch?v=D7JZXz2bah4

Zaza spunea...

Aoleu. Mie mi-a luat un an, pe ceas. Încă nu mi-am revenit, să știi.