24 martie 2008

Indiscret

Domnu’ Inginer mi-a spus ca nu e voie. Din bucatarie, prin fereastra ingusta ca pentru tras cu pusca (sau ca o fereastra de baie din fatada de la nord) se vede in sufrageria vecinilor. Un el durduliu, barbat bine cindva, fara nimic de spus, l-am descoperit odata in carciuma din apropiere, la bere. Se uita in jos in pahar si nu spunea nimic. O ea, care habar n-am cum arata (penibil, penibil, mai ales cind ne intilnim pe strada), care are chiar foarte multe de spus, si spune clar si raspicat. O fetita. Un prepelicar care latra isteric de cite ori ies pe usa casei. Nu am inteles pina acum daca lipsa lor de expresie este generala sau ni se adreseaza in special noua. (Scandal, aici locuiesc doi barbati impreuna.)

Acum, familia reunita de Pasti.



In orice caz, liliacul din fata balconului infloreste superb. Si ne fereste de indiscretii si privelisti urâte, si pe unii, si pe ceilalti.

Dar ramin in bucatarie si imi continui observatiile intr-o directie incomparabil mai interesanta. (Are o gaura, domnu’ Inginer n-a avut pai de matura si l-a incercat cu o tepusa de frigarui.)

9 comentarii:

inca o fiica a Evei spunea...

Dragostea e frumoasa indiferent de cine o "practica", punct! Miamm, e buna chestia aia?
Paste fericit!

Pinocchi0 spunea...

Chestia aia e delicioasa.
Merci ;-)

Anonim spunea...

Aveti si liliac, aveti si salix tirbuson, aveti si 'pozonac' (asta e citat de la un copilutz). Life *is* beautiful...

Zaza spunea...

Ăla e cozonac?

Ptiu!

N-am văzut nimic pe fereastra ta. :)

Pinocchi0 spunea...

Da, e cozonac. Arata ca un strudel pentru ca nu l-a pus in forma. Iar pe fereastra se vad dosurile a trei cucoane in tricolorul francez, care stau la masa.

Pinocchi0 spunea...

Madelin, da, life is beautiful, da' e frigu' dracului, uite acuma iar a nins un pic.

Zaza spunea...

Hahahaha, mortal! :)

Maria Ghibu spunea...

Cu ocazia Pastelui, marturiesc: imi lasa gura apa!...nu stiu cum s-a nimerit sa vad cozonacu' acum:). Da' pot spune ca sufar fizic :).

Asa...cu timpul, dupa ani de trai in afara tarii, doru' de casa mai exista/sau mai are amploarea asta?...Sau bat campii (si dealurile si muntii si vaile)? :)

Pinocchi0 spunea...

Multumesc ca mi-ai adus aminte de cozonac, tocmai l-am rugat pe domnu' Inginer sa mai faca unul, si de Pastele ortodox. Se pricepe - la cozonac de Pasti si la mamaliga (asta fiind neamt get-beget) - si ii face si placere.

Dor de casa? Casa mea e aici, dupa 18 ani cred ca pot spune asta fara sa bravez. Si da, cind sunt la Bucuresti, dupa 2-3 zile mi se face dor de casa ;-)