09 aprilie 2008

Un banc bun. La Cluj

Le-am povestit ca nemtii fac supa din bere. Dupa un moment de stupoare, m-au intrebat: Aha? Si daca ma duc la restaurant pot sa cer si o supa fara alcool? A urmat momentul meu de stupoare, in care era cit pe’aci sa incep sa le explic ca alcoholul oricum se evapora la fiert.

10 comentarii:

inca o fiica a Evei spunea...

Eram in Franta cand un coleg (francez:)) m-a intrebat: "-la voi in tara exista fluturi?"
Fara comentarii!

Pinocchi0 spunea...

Hehe, dac'ar sti el ce fel de fluturi sunt in Romania...

Anonim spunea...

Pai cafeaua cu cognac nu e tot un fel de supa cu alcool?:D

Pinocchi0 spunea...

Lipsesc zarzavaturile ;-)

Lulu spunea...

O psiholoaga de la spital ma intreaba daca stiu rusa, avand in vedere ca sunt romanca. Ii raspund ca 1.romana e o limba latina, 2.daca esti roman nu ai de ce sa vorbesti automat rusa si ea imi raspunde "aaa, deci stiti rusa"

Ce naiba sa mai comentezi??

Anonim spunea...

Lulu, trecand de absurditatea situatiei (am trecut si eu 1 data prin ceva f. asemanator), totusi am inteles ca romana noastra suna strainilor a ceva slavic.
There is some method in this madness:)

Maria Ghibu spunea...

Din ciclul colegi straini: ma intreaba managera cu speranta daca nu vorbesc poloneza, ca Polonia ii aproape de Romania:).

Si eu am observat ca foreignerii asociaza romana cu limbile slave si cred ca e din cauza sunetelor pe care nu le pot reproduce aici pentru ca nu stiu sa-mi setez tastatura:)...

Sn alta ordine de idei, mi-e o pofta de ciorba lui buni (cu zarzavaturi din gradina), si vin si Pastile...si eu aici.

Pinocchi0 spunea...

Accentul (care altul decit romaniesc) cu care vorbesc germana l-am putut verifica in zona Frankfurt (pentru ca in Bavaria mi se spune, de obicei din senin: Vaaaai ce bine vorbiti germana, fara nici un pic de accent, de unde veniti dumneavoastra?). La Frankfurt mi s-a spus ca am un amestec de accent bavarez si accent slav. Partea a doua m-a bucurat in mod special. Heh.

Intrebarea cu rusa am auzit-o si eu din cind in cind. De obicei raspund cu un banc:

Un om se ineca. Ajutor, ajutor, ma inec! Altul, de sus de pe pod, se uita in jos la el si il intreaba: Domle: stii ruseste? Da, stiu si ruseste, numa salveaza-ma, ajutor, ajutor, ma inec! Mai bine stiai sa inoti.

Asta e. Eu rusa nu stiu, in schimb stiu sa inot, cel putin atita cit sa nu ma inec sub un pod.

Maria Ghibu spunea...

Mie imi place reclama cu pisica tentata si cu pestisoru' auriu - latra peste la matza, morala: 'E bine sa stii o limba straina' :).

Eu ma descurc binisor in frangleza si romgleza...:)

Asta cu innotul-brrr!...aveam vreo 13-14 ani cand am invatat sa innot pentru ca aveam cosmaruri cumplite ca ma innec. Dupa ce am invatat sa innot, cosmarurile au incetat...la 16 ani am fost in Grecia si era sa ma innec: de atunci innot doar in piscina :).

Maria Ghibu spunea...

:)

nu stiu de ce am scris innec cu doi 'n' :))