13 octombrie 2008

Ingineria itinerantă

Numiti-o ironie a soartei sau destin estival: cum doriti. Protagonistii acestui Jurnal descopera Ingegneria, cu majuscula. Drapeluri marete, semafor verde, calatorului ii este ingaduit sa intre si ii sta bine cu prudenta vitezei reduse. Intuitia, tot cu majuscula, ne spune ca ingegnerul in spe mai trebuie sa treaca o ultima si nebanuita incercare, anume sa urce, treapta cu treapta, scarile care ii stau in fata. Solutia reclama gindire cu adevarat inginereasca, bicicleta fiind indeobste construita pentru drumul drept.


Schimbind perspectiva, recunosc, imainea este inclinata. Faptul altminteri penibil pentru arta si indeminarea fotografului nu va fi, de data aceasta, rectificat prin editare: Acolo unde ne aflam, constructiile inclinate sunt chic, iar autorii lor sunt maestri.

Căci suntem la Pisa.

Multumesc tuturor care au raspuns la ghicitoare. Acesta este adevarul, recunoscut de 15 din cei 23 de vizitatori. Raspunsul meu preferat l-au dat numai cinci dintre ei – ma refer la calitatea de turisti zanatici (sa pofteasca cineva sa ma contrazica!), nu la napolitana. In fine, trei cititori prefera atitudinile anglo-saxone: Nu e rau, dar – a se vedea aici – acestea arata altfel si sunt mult mai gratioase. Ma uimeste faptul ca nimeni, dar absolut nimeni, nu acorda nici cea mai firava urma de interes profesorului Bivolaru. Desigur in necunostinta de cauza: Eu unul am cunoscut de-a lungul timpului mai multi discipoli de-ai lui, doi sau chiar trei (multi in sensul ca si unul singur ar fi fost mult), iar apropierea lor a fost suficient de stranie ca sa merite cel putin un raspuns gresit.



Pentru toata lumea, inca o poza bonus. Stiati ca si asa se poate vizita turnul din Pisa? Daca nu, ascultati si luati aminte. Instantaneul este poate prea criptic, dar priviti-o pe tinara impunatoare care sta cu miinile in solduri mijlocul imaginii. Posteriorul generos serveste drept fundal unei perechi de miini care tine un aparat fotografic (de formatul napolitanei traditionale) si citorva suvite de par blond. Turnul insusi lipseste din imagine, ca si semnul care restrictioneaza circulatia in perimetrul istoric, importanta este masina. Benvenuti in Italia!

Niciun comentariu: