17 martie 2009

Comingout-ul nostru de fiecare zi, urmare

Simply gay, sau poate ca nu e chiar asa de simplu.

Am scris asa cum ziceam atunci ca o sa scriu. Raspunsul a venit, cu o oarecare intirziere din lipsa de timp, neutru-amabil: Sigur ca da, e o tema interesanta, facem.

Azi am aflat ca S. de fapt nu citise cu atentie descrierea proiectului. Sarise partea de inceput in care apareau cuvintele cheie: gay, homosexual, homofobie, discriminare, integrare sociala. Odata lamurit in ceasul al 13lea, prefera sa nu se bage in asa ceva. (Sigur ca refuzul explicit este argumentat cu totul altfel. Alte puncte de interes, alta politica de cercetare.)

Proiectul se va face pe baza amicala. Intr-o eventuala publicatie romaneasca (desi prefer sa nu public in Romania, dar aici nu e vorba numai de mine), rezultatele vor fi prezentate fara amanunte de context. “Ti-am mai spus si eu de la inceput, Romania inca nu e pregatita pentru o astfel de comunitate.”

38 de comentarii:

Anonim spunea...

...pacat.

Asta o sa te faca sa zâmbesti:

http://www.funnyordie.com/videos/c0cf508ff8/prop-8-the-musical-starring-jack-black-john-c-reilly-and-many-more-from-fod-team-jack-black-craig-robinson-john-c-reilly-and-rashida-jones

Pinocchi0 spunea...

:-)
Multumesc, esti dragut.
Dar chestia e foarte simpla: Proiectul il fac, cu sau fara S. Asta e.

Hiacint spunea...

Şi soluţia care era, să aşteptaţi pînă e pregătită România pentru o astfel de comunitate? Mă trec fiori :(

Pinocchi0 spunea...

Hiacint, in principiu ai dreptate, dar simt nevoia sa ii iau apararea celui care a spus ca Romania nu e pregatita: In toata echipa, el este singurul care depinde de decizia daca proiectul se face sau nu, aici fiind vorba de lucrarea lui de doctorat. El continua sa ma ajute, chiar daca proiectul nu se face oficial. Si asta fara sa fie gay. Chapeau!

Altfel, sigur, tocmai asta e problema. Ziua in care "Romania e pregatita" e un fel de ziua Sfintului Asteapta. Si sfintu' asta se pare ca are cam multi adepti. Cum romanii au dat in acelasi timp si in darul credintei, mi se pare curata discriminare ca nu i se face si lui o biserica.

Rheea spunea...

" Ziua in care "Romania e pregatita" e un fel de ziua Sfintului Asteapta." - perfect de acord asa ca eu zic JUST DO IT si lasa-i in durerea lor pe cei care au comentarii "inteligente"

Anonim spunea...

mdaps. needless to say, pentru asta exista si gaypride.ro

ce mai faci? :)

Pinocchi0 spunea...

Multumesc, bine in rest :-)

Anonim spunea...

Din aceeaşi categorie: am scris o carte în care eroina principală este lesbiană; nu intru în detalii, n-au importanţă acum. Am trimis-o unui prieten vechi, dintr-o editură românească importantă, să-mi spună (nu pe gratis) ce crede, dacăe ste sau nu un produs literar de calitate, dacă are vreo şansă să fie publicată. Mi-a răspuns: Foarte interesantă, bine scrisă etc, dar nu cred că societatea noastră este pregătită să citească aşa ceva acum. A se traduce: Editura mea nu riscă oprobiul public, nu-şi va asocia numele cu aşa o poveste, iar eu nu risc să-mi rup gâtul pentru tine. Evident, nu renunţ, cartea în sine va fi publicată, până la urmă, fiindcă eu cred în ea, este copilul meu, nu e autobiografică, e pur şi simplu un subiect interesant şi cred că s-ar şi vinde. Aşa că nu mă las, ceea ce-ţi doresc şi ţie! :)

Pinocchi0 spunea...

Exact asta s-a intimplat cu trilogia lui George Balan. Uimitor este ca editura care i-a publicat-o pina la urma era la Chisinau ("Cartier"). Mult noroc!

Proiectul asta e mult mai simplu. Punem mina de la mina (la un pic de munca ma refer, nu la bani) si se face. La inceputul lui aprilie (nu, nu pe 1 ;-) vom da de veste.

Anonim spunea...

pinocchio : si eu iti doresc succes . ba chiar mai mult . iti doresc chiar succesuri :)) in tenorul romanesc . daca acest proiect se desfasoara in romania.

(offf ! nu vreau sa te descurajez dar romanii dupa cele citite de mine pe net cred ca homosexualitate e un bai genetic si o pedeapsa di`vina )


p.s. eu traiesc intr-un oras atat de mare . si frumos . si colorat. si cultural. si o multime de alte cele... unde homosexualitatea este atat de prezenta . atat de normala. adica asa cum trebuie sa fie . apartine de sfera privata si nu are voie sa fie violata sau abuzata de nimeni.

p.s.2.singurul lucru suparator in randul femeilor este faptul ca preeeeeeeeeeaaaaa multi barbati super mijto sunt homosexuali. arghhhhhhh :) si desigur ceilalti sunt adesea insurati . sper sa nu ne loveasca vreo criza ca vaaaai . huuuo:)))

Anonim spunea...

emma, cum adica homosexualitatea care apartine de sfera privata este atat de prezenta?

Anonim spunea...

adica aici la mine in tara este nepermis sa discriminezi pe cineva pe motive sexuale pentru ca sexualitatea este adapostita cu sfintenie sferei private . si ocrotita . si daca aceasta indeplineste cateva conditii trebuie respectata . dar mai ales OMUL indiferent de orientarea sexuala !

ceea ce este anormal si ilegal sunt cam in aceasta ordine:

1. sexul cu copii este tabu deci pedofilia .
2. incestul.
3. violul
4. *NU*! are numai un inteles . un partener sau mai multi nu au voie sa treaca dincolo de refuz pentru niciun moment .
5.partenerul trebuie sa fie in deplinatatea facultatilor mintale ( sa nu fie handicapat fizic si psihic si astfel mai expus abuzurilor)
6. si da ... actul sexual sa nu fie organizat taman in mijlocul shoselei . caci avem si asa si asa numai stop-and-go aglomeratie de circulatie :))


in rest ce faci cu viata ta sexuala e PRIVAT ding!
adica:

lav - sex - pis- ruokenrol - grinpis ...tralala . atata tot.

Anonim spunea...

am inteles cum e la tara ta acolo. n-am inteles cum de ti-ai dat seama ca homosexualitatea este atat de prezenta? ca doar tine de sfera privata, deci se consuma in spatii private. te joci de-a shinobi prin casele oamenilor?!

Anonim spunea...

auzi domnu : pe mine nu ma lua la rost . orasul meu este o metropola europeana in sensul ca traiesc cei mai multi homosexuali . pasnic . te benoclezi pe strada si ai vezi ca merg mina-n-mana . se saruta . se imbratiseaza . cu alte cuvinte tot ceea ce fac si heterosexuali cand se iubesc si cand sunt deplina inamorare .clar ? uite acolosha !

Anonim spunea...

linistiti-va, doamna, nu va iau la nimic.

aveam senzatia (inca o am) ca folositi o logica exotica, hypercosmo, ceva. cum eu am vazut numai metropole mici europene in sensul ca in ele traiesc nu cei mai multi zoofili de pesti (cum sunt eu- de cteno, mai exact), voiam sa aflu mai multe despre marile metropole.

va rog sa ma scuzati pt. ca m-am bagat singur in seama ca prostu (stiti voi care)!

p.s. eu sunt mai inapoiat, un om al padurilor, asa ca intimitata expusa publicului larg o consider de prost gust

Rasvan Calin spunea...

mult succes

Anonim spunea...

de regula limba germana este mai flexibila decat cea romana . are un spatiu de comunicare cu mult mai extins . si nu te limiteaza cu strictete la forma explicativa a dictionarului. ca sa nu amintesc ca este foarte metaforica. cand spun metropola europeana ma refer la un "centru cultural international" nu la o capitala a unei tari.

cand vorbesti de sentimentele oamenilor si dorintele legate de trairile acestora - uel - , atunci faci o imprudenta sa recurgi la logica . asa se vrea atunci cind oamenii se iubesc si vor acceptantza societatii este de prisos sa le impingi sub nas unpic de "critica ratiunii pure" . practic si decent ar fi sa le respecti viata.

intimitatea este de prost gust cand o expui publicului da uite ca ai dreptate.si cum :

sa nu uiti cand iti arunci cuvinte mizerabile in public e si asta o intimitate. cand strigi la cineva la fel . cand te scarpini pe nu stiu unde sau cand gesticulezi in restaurant cu furculita si cutitul de parca ai vrea sa scoti ochii cuiva la fel.

cand dezvaluim ceva ce apartine ramelor personale poate fi de prost gust . intr-adevar ! deci : depinde ce oferim !

in niciun caz actele declarative de afectiune . gesturile de tandrete. despre asta vorbeam.

Anonim spunea...

Nu stiu unde sta Emma, dar mie cel mai fain, din punctul de vedere mentionat, mi s-a parut Bruxelles-ul. E drept, la Budapesta n-am prea stat, am auzit insa ca minoritatile (sexuale, nu intram aici in alt polemici)o duc bine si acolo. Iar din ce am vazut in Bucuresti in ultimii doi ani, lucrurile incep sa se schimbe, sa se mai destinda un pic. E drept, mai e cale lunga de batut :) Cat despre exprimarea afectiunii in public, hm, mi se pare mie ca orice depaseste un pupic e prea mult, in mijlocul strazii, indiferent de sexele partenerilor.

Anonim spunea...

@ Mulliganoglu : mi se pare mie, sau l-ai pomenit pe Cel de Nepomenit ?

<)))<

Anonim spunea...

emma.enescu, ca tot suntem la ratiunea inimii: vorbiti despre membrii minoritatilor sexuale ca despre animalele de la zoo.

te benoclezi pe strada si ai vezi ca merg mina-n-mana . se saruta . se imbratiseaza . cu alte cuvinte tot ceea ce fac si heterosexuali cand se iubesc si cand sunt deplina inamorare.

multi cred ca intoleranta creste in gastile alea de derbedei neonazisti, acre n-au vazut pizda decat la televizor. ei bine, aia cresc, li se ma sparg bubele, li se poate intampla sa fie salvati de un cioroi, le trece.

problema e cu rinocerii modisti. daca azi e la moda sa fluturi curcubeul, isi cumpara si pasta de dinti rogvaiv. maine pot sa treaca pe verde, nici o problema pentru rinocerii astia de bine, de bun gust, cu inima larga in forma de masina de spalat.

nu exista cuvinte mizerabile, oameni da

Anonim spunea...

catfish, de cand a fost eradicata filoxera globurilor, ma incearca o nostalgie, o asta. poate ca ploile de primavara vor umfla sporii si calusarul ne va amuza iarasi cu giumbuslucurile sale.

Anonim spunea...

stai sa vaz daca pricepusi cat de cat ceva din toata "criptologia" . incerci sa ma convingi ca esti heterosexual si alternativ umpiculetz antigay ? sigur... atat cat sa-ti stea bine si sa nu-ti stirbeasca farmecul intelectual ? of . si chiar pe blogul lui pinocchio ? stiu ca multe "dileme dilematice" lumesti carevasazica nu le pot intelege . ma rog . nici nu vreau . sunt mai economicoasa cu gandirea. ca de ratiune nu vreau sa aud !

p.s. oricat de multe aluzii imi arunci la "trupa" aia speciala patrupedista ... iata ! eu tot n-am chef sa ma prind.

p.s.2. vezi ca sa poate "intrebuinta" si salvialgale cu fluorid :))
o dantura impecabila este jumatea lingvisticii :).

p.s.3. ai dreptate . oamenii care se folosesc de cuvintele mizerabile adica de partea salival-urinal-fecala a vocabularului sunt si ei cam la acelasi nivel "olfactiv" :).

Anonim spunea...

mulliganoglu, cred ca exagerezi: dac emma se uita la gay care se imbratiseaza pe strada, nu e o crima, fiindca, pana la urma, probabil sa uita si la cuplurile heterosexuale care se imbratiseaza pe strada, din acelai motiv din care o facem toti: sunt frumosi fiindca iubesc, iar ce-i frumos (atentie, nu ma refer la aparente aici)place oricui. Nu serveste nimanui sa devenim mai catolici decat papa si sa ne transformam in niste robotei politically correct care merg pe strada cu ochelari de cal si nu vad nimic in jurul lor!

Anonim spunea...

cum as putea sa fiu antigay cand Takeda Shingen era bisexual?! nu incerc sa va conving nimic, ponderea d-voastra e practic nula, ca tot vorbiti de reducerea consumului. mi-am amintit ca in hagakure maestrul da cateva sfaturi in ce priveste relatiile homosexuale. mai avem multe de invatat de la barbarii aia insetati de sange.

faceti parte din miscarea m.i.s.a. sau e doar o obsesie asta cu excretiile?

Anonim spunea...

Anca Tudor, doamna in discutie se benocleaza.

+ca se mandreste ca sunt multi homosexuali in hypermetropola aia.

ma rog, fiecare cu perversiunile lui

Anonim spunea...

anca tudor :

am inteles ca esti jurnalista . atunci am o intrebare ( mai multe de fapt - sunt cam ramificate - insa intersecteaza in final acelasi punct de pornire ) si la care nu prea le-am gasit un raspuns optimal . satisfacator. ma rog . unul pe masura curiozitatii mele :)

iata asadar in ce conflict ma gasesc :

de ce inclina oamenii (unii)in lumea virtuala (optional poate?) la mai multe identitati ? cum le este posibil sa se miste intr-un interval scurt de timp pe atatea "etage" virtuale ? sa alunece intr-o multime de profesii ? de ce isi fac si refac un numar de mare de bloguri ? ce cauta ei de fapt ? pe cine cauta ? ce le lipseste in viata ? ce doresc sa compenseze ? sau ce gol incearca sa umple ? de cine fug ? sau daca o fac de teama cuiva anume ? sau poate chiar de ei insisi? unde vor sa ajunga in final ? cum reusesc ei sa se identifice cu persoanele-target din care au facut o posibila obsesie ? care este procedura sau strategia la care recurg pentru a putea sa-si imite "obiectul" intereselor ? si cand au ajuns in contact ce asteptari au de la aceste persoane ? stii ? vorba aia - si un actor are nevoie de o politura buna - de talent - si experienta pentru a garanta un oarecare succes !

scuze pentru off-topic insa ma gandeam ca te invarti in jurnalistica si ai oarecare "recherche" asupra acestui "fenomen" ! mi-am facut putin curaj luandu-mi aceasta libertate sa te intreb deoarece am observat ca esti teribil de sociabila si volubila . reusesti cu usurinta sa faci un "ambiente" familiar. mai ales cu vera spre exemplu si ma rog asa in general esti tare draguta :).

multumesc ! raman tare curioasa :)

Anonim spunea...

emma, merci pentru aprecieri, tu eşti mult prea draguţă! lui pinocchio, merci pentru găzduire şi îi cer scuze că monopolizez spaţiul încercând să-ţi răspund :)

Iată:

de ce inclina oamenii (unii)in lumea virtuala (optional poate?) la mai multe identitati ?
- în opinia mea, motivul e clar: în lumea reală, este greu, dacă nu imposibil, să îţi asumi mai multe identităţi, să le trăieşti, efectiv, din cauze pe care chiar nu cred că e cazul să le mai detaliem; atunci, virtualul oferă o scăpare, şansa, pentru mulţi, de a fi toate acele persoane/personalităţi care îşi doreau dintotdeauna să fie şi nu puteau.
- cum le este posibil sa se miste intr-un interval scurt de timp pe atatea "etage" virtuale ? sa alunece intr-o multime de profesii?
- păi, e chiar simplu, de regulă, sunt oameni inteligenţi, adică au ce le trebuie la mansardă, aşa că dansul între etaje virtuale chiar li se pare simplu, precum un joc. Cât despre profesii, ei de fapt nu profesează, se prefac doar! Aşa, şi eu pot să mă prefac, de exemplu, că sunt medic, dar dacă intră un medic şi-mi pune o întrebare încuietoare, din cele cărora nu le găseşti răspunsul pe google, mă prinde imediat :)

- de ce isi fac si refac un numar de mare de bloguri ? asta nu ştiu, frate, probabil blogul e o extensie a lor şi, dacă au mai multe identităţi virtuale, trebuie să aibă şi mai multe bloguri :) eu una n-am deloc !(asta o însemna că n-am identitate ?! :))

ce cauta ei de fapt ? pe cine cauta ? ce le lipseste in viata ? ce doresc sa compenseze ? sau ce gol incearca sa umple ?
- mamă, dar ai întrebări, nu glumă!
de cine fug ? sau daca o fac de teama cuiva anume ? sau poate chiar de ei insisi? da, de ei înşişi şi de teama propriei lor mediocrităţi
- unde vor sa ajunga in final ? cum reusesc ei sa se identifice cu persoanele-target din care au facut o posibila obsesie ? care este procedura sau strategia la care recurg pentru a putea sa-si imite "obiectul" intereselor ? si cand au ajuns in contact ce asteptari au de la aceste persoane ? - aici, chiar m-ai pierdut: banuiesc doar ca te referi la cei care ataca bloggerii cu toate comentariile lor neavenite. Daca nu e asa, detaliaza :)

Anonim spunea...

mulliganoglu: Si daca Emma se uita la homosexuali pentru ca e mandra ca in orasul ei acestia pot fi liberi sa fie fericiti si sa lase sa se vada treaba asta, care-i crima? Tie, daca esti fericit, nu-ti vine sa-ti strigi, vorba ceea, fericirea pe strazi? Si chiar daca tu nu faci asa, de ce n-ar trebui s-o faca altii?

Anonim spunea...

nu crima, ci ipocrizia. toata pelteaua asta imi pare trasa din reviste elle gen. si-mi aduce aminte de ploiesti, unde, inainte de '89, erau cativa negri studenti la petrol si gaze. toata lumea se benocla la ei, iar ploiestenii erau foarte mandri ca traiesc intr-un oras atat de colorat.

Anonim spunea...

erau studenţi negri în mai toate oraşele mari, cu universităţi ale căror specializări îi atrăgeau pe liderii ţărilor africane; şi peste tot erau priviţi cu multă curiozitate fiindcă erau puţini, fiindcă erau altfel, exotici. Oricum, studenţii în sine nu erau priviţi cu răutate, cu mult mai multă răutate erau privite fetele românce văzute împreună cu ei şi, ulterior, copiii rezultaţi din aceste legături, în principal din cauza împuţiciunii de regim în care trăiam! Abia asta mi s-a parut criminal...

Pinocchi0 spunea...

Eu am inteles intrebarea lui Mulliganoglu putin altfel, fara sa am un raspuns la ea. Asa ca am postat-o separat: va invit.

Anonim spunea...

ei erau priviti cu bunovointa, dar copiii lor urati. sigur, regimul era de vina, elena ceausescu; politicienii- ca de obicei.

Anonim spunea...

Pinocchio, unde ne inviti? si care intrebare, aia daca suntem mebri M.I.S.A.? Nu i-am raspuns, fiindca a folosit un plural, nu avem cum raspunde decat fiecare, individual

Anonim spunea...

era pluralul de politete. si era pentru d-na enescu.

Pinocchi0 spunea...

Va invit la http://pinocchiomuc.blogspot.com/2009/03/o-intrebare-homosexualitate-si.html

Anonim spunea...

sorry mulliganoglu, n-am inteles ca intrebarea aceea ii era adresata emmei :) iar daca, personal, n-am folosit pluralul de politete, desi fac asta in viata de zi cu zi, a fost pentru ca toti ceilalti comentatori, inlusiv generoasa noastra gazda, m-au incurajat in acest sens. Daca te deranjeaza, spune si se rezolva :)

Anonim spunea...

nu-i nimic. nu ma deranjeaza, din contra.

il folosesc in cazuri speciale pentru a pastra distanta de siguranta, cat sa am timp sa scot katana

Anonim spunea...

curat morsa la chematoare

muzica!