14 martie 2009

La fereastra casei mele...


10 comentarii:

Ioana Dark a lu Noe spunea...

grasele.

Pinocchi0 spunea...

Da. Mi-ar fi trebuit un teleobiectiv mai puternic, dar asta e, nu le poti avea pe toate. Am aflat ca cea de jos e un botgros. Tare as vrea sa stiu si cum se cheama cea de sus.

Anonim spunea...

sticlete?

Pinocchi0 spunea...

Da, seamana cu sticletii de la tanti Wiki. Merci!
Hei, habar n-aveam cum arata sticletii! :-)

Anonim spunea...

Nu e sticlete. Sticletii sunt colorati cu negru in jurul ochilor, un fel de Zorro:0 Pare mai repede scaiete, daca nu ar fi ciocul ala atat de puternic.

Asa, cred ca face parte din familia "finches". Eu asa ii stiu...de la Biologia de anul I...in labul de bio aveam o voliera cu multe pasaruici din astea si unele semanau cu ala de sus. hai ca ma uit pe web, poate il gasesc.

Anonim spunea...

asta pare a fi:
green finch

sunt f. studiate pentru canticele si cum invata una de la alta si ce au prin capsor...

Rasvan Calin spunea...

eu nu vad decat pescarusi de la fereastra mea. dar o sa o intreb pe sora-mea

Rasvan Calin spunea...

se pare ca primul e floriu, o pasare de munte ce ierneaza la campie.

Anonim spunea...

primul este un flor"sau floriu(presura) si cel de jos un bot gros,
primul poate fii si un pui de bot gros in primul an de viata, pasari cintatoare de munte traiesc pina la altitudinea de 1500 m pina la limita padurilor de brad
migreaza iarma in zona de campie

Pinocchi0 spunea...

Si domnu' Inginer zice ca trebuie sa fie un Grünfink, iar asta, zice dictionarul, s-ar chema in romana floranț (posibil sa fie acelasi lucru cu floriu). Este asemanarea cea mai mare, totusi nu sint foarte sigur, si asta pentru ca, de fapt, nu l-am vazut destul de bine. Si totusi era in pomul din fata ferestrei...

Iar al doilea e botgros, asta e clar. Se pare ca e o pasare care a devenit foarte rara (spre deosebire de Grünfink, despre care se spune ca in unele orase e chiar mai frecvent decit vrabia -- dar hei, la Köln exista si stoluri de papagali-sitari salbaticiti). Si mai zice domnu' Inginer ca in jurul blocului nostru sint ceva mai putine conifere decit la vechea locuinta, iar coniferele atrag ciorile si ciorile gonesc pasarile cintatoare. Ce loc incintator, nu-i asa? :-)