18 martie 2009

Muzica

Douazeci de euro de fiecare ca sa-l putem revedea pe Gogoscharski, domnu’ Inginer si cu mine. Colombina venise si ea din aceleasi motive.

Alexander Borodin – Schita de stepa din Asia centrala
Stepa fara sfirsit
Cintec rusesc
Marsul caravanei
Dans oriental

Serghei Rachmaninow – Concertul nr. 2 in do minor pentru pian si orchestra
Moderato – a tempo con passione
Adagio sostenuto (cu finale in pianissimo in care a sunat un telefon)
Allegro scherzando

Piotr Ilici Ceaikowski – Simfonia nr. 6 in si minor “Patetica”
Adagio – Allegro non troppo...
...iar aici mi-am dat seama ca ceva se trezise. Probabil ca si cineva, adica orchestra, dirijorul si mai ales publicul, dar in primul rind ceva. Fara o explicatie logica mi-am amintit de Gogoscharski cind a trebuit sa-l schimb in mijlocul moscheei de la Córdoba, asaltat de miros, enervat ca la doi ani mai purta pampersi, disperat ca pierdeam explicatiile singurului ghid cu adevarat bun pe care il intilnisem in Andalucia in fruntea hoardelor de turisti besmetici. Iar acum statea in mijlocul orchestrei si facea niste gesturi pe care atit de bine le cunosteam si care imi aduceau, inca o data, muzica.



PS Apoi alte citeva bancnote fosnitoare strecurate la secret pentru cheful de dupa, de mine in buzunarul lui sting, de domnu’ Inginer in buzunarul lui drept.

11 comentarii:

Incze Klára spunea...

Felicitari:)

Pinocchi0 spunea...

Multumesc :-)

lektor spunea...

EXTRAORDINAR!!

la scoala am o mizerie de masina linux fara sunet. abia am asteptat sa ajung acasa ca sa-l ascult pe GB.

multumesc. danke.

Anonim spunea...

tschaikowskijs a6a se numeste si "porträt einer seelenlandschaft" el fiind extrem de melancolic. am o reproductie ieftina veche si ingalbenita dintr-un trödelmarkt . o skizze scrisa de mana zum zweiten satz der "symphonie pathetique" takt 88 bis 96 si 152 bis 163 . mazgalituri . de asemenea cateva insemnari pe marginea acestei symphonie mai ales ca a fost compusa dupa vorschlag-ul fratelui modest.

sa asculti si gustav mahler a3a si a9a care se aseamana prin schema clasica.

Anonim spunea...

aah,ce dragut!si eu le mai strecor copiilor mei hartii fosnitoare,cateodata.desi amandoi sunt pe picioarele lor,ca sa zic asa.
mi se pare induiosator.si mancare de la mama(desi ajunge intr-o zi la ei)si cadouri de zilele lor de nastere si cadouri pt.prietenele lor...
puii sunt inca pe langa closca,haha!
gg

Anonim spunea...

...
esti un om norocos, stii?

Rasvan Calin spunea...

lovin' it

Anonim spunea...

tare fain.

Anonim spunea...

Acum, nu stiu cine e mai norocos: Pinocchio, fiindca are cui strecura hartii fosnitoare, sau eu, careia parintii inca ii strecoara hartii fosnitoare? Hm, e de reflectat. Felicitari pentru asa copil :)!

Anonim spunea...

Pinocchio, pentru ca domnul inginer strecoara bani in buzunarul lui Gogosharski. aici sunt mai multe fericiri, nu numai una.

Pinocchi0 spunea...

Da, sint un om norocos :-)