27 martie 2009

Să fii primul...

...pe lista de preferati pentru angajare, si pina la urma sa fie totusi angajat altcineva care accepta 20.000 mai putin pe an. 20.000 de euro, se intelege. De te intrebi: Ala din ce traieste?

O expresie din anii ’80:

“și tocmai cînd credeai că totul merge țais, merge brici
vine existența și spune: hai, dați-i cu sasul de’aici”


Nu-i caraghios? Pe vremea aia nu intelesesem de unde vine asa o expresie, nici la care “sas” se referea.

6 comentarii:

Anonim spunea...

nu-l merita, asta este! e pierderea lor!
(kopf hoch)

<)))<

M. spunea...

chestia cu sas-ul e o chestiune de pozitie a unei singure litere, right?

Anca Tudor spunea...

pai in conditiile astea, nici nu prea poti regreta,nu? Adica dl Inginer nu ar fi putut sa accepte oferta respectiva, asa ca... Oricum, cu imputita asta de criza, toti profita sa te rasplateasca mai putin. Si noua ne-au saltat tichtele de masa si ceva din fondul pentru ore suplimentare... Shit happens...

Mircea Popescu spunea...

E problema dumping-ului.

Omul vine, accepta un salar mizer in teoria ca asa isi face o baza si va putea obtine un salar mai bun mai incolo. Cand vine mai incolo acela, firma il trimite la plimbare si angajeaza alt fraier in faza de dumping a carierei (cel mai probabil tanar).

Si-asa, inainte.

Pinocchi0 spunea...

Cu dumpingul, cam asa vad si eu lucrurile. Nu poti sa stii cu adevarat, dar e in orice caz o explicatie plauzibila. Tichete de masa -- haha, la mine au disparut deja de citiva ani buni, odata cu cantina personalului.

M., etimologia asta e foarte interesanta. Mie mi se pare ca expresia "a da cu sasul" se refera chiar la nemtii din Transilvania si a aparul in jur de 1980, cind migratia sasilor capatase dimensiuni considerabile.

Salutari din Cluj! ;-)

Anca Tudor spunea...

Da, chiar tine de dumping, din fericire, la noi in bransa - cea jurnalistica adica - si-au dat seama sefii ca, mai ales in provincie si in special in presa scrisa, e greu sa inlocuiesti oamenii. Si, oricum, salariile sunt tinute jos de lipsa de concurenta. Dar chestia cu pierdutul tichetelor ne-a suparat fiindca am avut un an 2008 foarte bun, tichetele ne fusesera oferite in locul unei majorari salariale si acum ni se baga shit-ul cu criza sub nas si trebuie sa-l inghitim, adica ramanem si fara maj. de salariu si fara tichete...