22 aprilie 2009

Perspectivele domnului Inginer

Ora 7. Domnu’ Inginer isi bea ceaiul cu lapte si se intreaba ce ar putea face cu cele 12 milioane de la loto. Gindindu-ma la Alfredo (una din acele asociatii de idei care nu trebuie sa aiba o logica) ii sugerez cariera de cintaret de opera.

– Ca Florence Foster-Jenkins, ii spun. Daca ai bani, inchiriezi Carnegie Hall si dai concerte cu ce-ti place.



– Trebuie sa fiu prudent, spune domnu’ Inginer. Daca nu istoria, daca nu arta teatrala si cinematografica, cel putin bodyguarzii de vor razbuna mai devreme sau mai tirziu.



Domnu’ Inginer prefera sa se intoarca in pat pentru meditatie aprofundata.


Bonus: De ascultat pina la nota finala a sopranei. Si: Pianistul (desigur un mucalit) se numea Cosmo McMoon.

8 comentarii:

Urmuz spunea...

Pino,

12 milioane de ce?, dacă nu sînt indiscret. Ca să'mi dau seama ce ar mai putea face.
În Ro mă gîndeam la următoarea variantă - pe criză, cred că ar accepta. Pentru orice ediţie specială să fiu invitat în emisiune şi să dau soluţii fanteziste, total absurde, cînd îmbrăcat în şeic, cînd vopsit roşu turbat etc etc.

Pinocchi0 spunea...

12 milioane de euro, evident.

La editii speciale in culoarea vintului turbat --- nuuu, asta nu face domnu' Inginer, asta fac eu. Stiam eu ca Urmuz are idei geniale.

De altfel ma gindeam si eu la ceva asemanator: Intr-o buna zi, Pinocchio devine celebru si da un interviu la TV -- si atunci apare, pentru pastrarea anonimatului, cu peruca si nas corespunzator.

Urmuz spunea...

Pino,

invitat permanent. Luaţi, băieţi, 5 milioane de oiro, dar am 5 minute în prime time. Mă întreabă realizatorul: Ce părere aveţi despre arestarea lui Gigi? Eu scot pistolul, încep să trag în maşinişti, încep să urlu: Chemaţi fetele de la machiaj, şoferii, maşiniştii, vreau să vă împuşc pă toţi, hahalerelor!
Altă variantă de răspuns: Vă recomand Ludmila Uliţkaia, Cu sinceritate, Şurik, carte apărută la Humanitas, în colecţia Raftul Denisei, plină de erotism de un mare rafinament. Şi voi scoate cartea dintr'o geantă de rafie, sau de trening şi voi citi cele mai frumoase pasaje.

Pinocchi0 spunea...

Pentru ca ma dau in vint dupa suprareal, prefer varianta a doua. Stii, domnu' Inginer are un fost coleg, o țața bîrfitoare cum rar poti intilni (neamt!), care il tot trage de limba sa afle pe unde mai da concurs si unde o sa lucreze. Asta cu intentia clara sa poarte vorba dupa aia la vechea firma. Domnu' Inginer, odata lamurit, i-a spus clar si nemteste ca nu-i mai da nici un fel de informatie pina cind lucrurile nu sint definitive. Vive la difference: Eu i-am sugerat ceva de genul Ludmilei tale; recitata ca la "Noapte buna, copii" pe ton de fabula, cu mesajul: Daca esti suficient de inteligent (cult, competent, frumos, devreme acasa etc.), atunci ar trebui sa intelegi aluzia. Hehehe.

Ana spunea...

bodyguarzii se vor razbuna(am facut un efort si am ascultat pana la utima nota).

Pinocchi0 spunea...

Pai au si de ce :-D

"There is one more thing I have to tell you: You are the worst actress I've ever seen." [gunshot]

WE spunea...

cand am dat drumul la primul m-am inecat.

lol

Mira spunea...

:)