23 iulie 2010

Una din virtuțile lui Moș Pinocchio

…Then again--"Before she had this fit--" you never had fits, my dear, I think?' he said to the Queen. `Never!' said the Queen furiously, throwing an inkstand at the Lizard as she spoke. (The unfortunate little Bill had left off writing on his slate with one finger, as he found it made no mark; but he now hastily began again, using the ink, that was trickling down his face, as long as it lasted.)

Toată afacerea a durat o oră în cap, cînd de obicei durează cam 20 de minute. Odată cu nota de plată a venit și o cafea, pe care n-o comandasem. Am reconstruit următoarea explicație, traducînd din italo-cuisino-germană:

– Oh știți, a durat cam mult de data asta. [Schimbînd pentru o jumătate de secundă privirea tîmpă cu una ghidușă:] Din greșeală am dus altcuiva coltetul dumneavoastră și pe urmă a trebuit să comand altul.

Despre primul sfert de oră în care s-a învîrtit pe la nasul meu fără să mă vadă n-am zis nimic. Mai mult decît o calitate, răbdarea este o virtute.

4 comentarii:

vera spunea...

Domnule, o mica situatziune off-topic, in care sper sa avetzi un sfat convenabil:
ce se intimpla daca nu epepinez si nu pelez rosiile pentru gazpacho?
(Imi aduc eu aminte ca am mai discutat noi despre gatit si pareatzi un chef destul de experimentat).

Mircea Popescu spunea...

Ian te uita cine-a reaparut.

Pinocchi0 spunea...

Vera, eu unul nu mă complic cu roșiile natur, ci folosesc suc de roșii, dar datele problemei sînt altele, pentru că roșiile de aici nu au gustul celor (bune) din Romania, unde probabil că merită osteneala. Ca să răspund mai direct la întrebare: pielițele au prostul obicei să rămînă lipite pe undeva prin gură și sînt enervante. Cît despre sîmburi, nu știu dacă fac mare lucru. În orice caz, un gazpacho onorabil este cît mai omogen. Cred că trecutul prin sită e cel mai recomandabil, mai ales că e mai puțin laborios decît opăritul și cojitul roșiilor. Se poate combina foarte bine cu mașinăria aceea care în România parcă se cheamă blender, asta înainte de trecutul prin sită. (Cred că sînt puțin incoerent, dar la ora asta nu e de mirare.)

Mircea: Chiar așa. Mulțam de vizită.

vera spunea...

Merci, asa ma gindisem si eu: nu le despielitzez si scot simburii, dar le trec de doua ori pe sita.
O sa tzin mapamondul la curent cu rezultatul.