31 august 2010

O declarație

Se declamă simplu și afectat, cu miopia tandră a Lilianei, poeta:

Clementina, ți-am dat toată dragostea mea.
Ții minte, mîncam la Capșa un cordon bleu și te-ai lovit la măsea.

Și din pahaare te căinaară
Bohotinul. Ampicilina. Clementina.
Ți-am dat toată dragostea mea.

Crina, draga mea, dacă aș fi fost un hetero oarecare, m-aș fi îndrăgostit de tine. Dada, pînă peste cap. Așa, lucrurile sînt mult mai simple. Putem fi cei mai buni prieteni.

Și inima mea, bătrînă inima mea, va face saltul gazelei ca în zilele adolescenței și va dansa farandola de bucurie că da. N-a uitat.

Ehehei, ardeleancă de-a noastră. Fie ea și de la Oslo.

15 comentarii:

Mihaela ( Catwoman) spunea...

:)

Anonim spunea...

draga pinocchio, azi la mine la bibioteca a venit un domn foarte civilizat si distins plus altele :)) direct la tine m-a dus cu gandul. a lasat o comanda pentru o carte, pentru maine. ma uit si eu la nr de permis, in baza de date, sa vad ce meserie are, ca era Nespecific, nici student, nici cadru. Era Functionar public Peniteciar

Pinocchi0 spunea...

Nebănuite sînt căile :-)

Radu spunea...

Buna ziua,

As fi interesat de un link-exchange intre motruinfo.ro si blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email pe admin@motruinfo.ro

Cu respect,
Ursu Radu

(Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)
PS: Va rog includeti link-ul si titlul dorit pentru a va adauga.

Madelin spunea...

Domne, Ursu Radu ca Ursu Radu, da' cine e Crina?
Mor de invidie.

vera spunea...

mada - asculta la mine, ca sint mai hirshita decit tine cu domnii aceshtia: unii dintre ei fac furori printre cocoane si sint adoratzi de dinsele mai dihai decit barbatul hetero. Fii barbata, Zoe, ca e boala grea!

Si tu, pinocchio, nu strica ceva mai multa prudentza la declaratziile de amoare, ca uite, sint aici duamne sensibile si un barbat adevarat e cavaler si atent cu sufletul lor.

wink:

Pinocchi0 spunea...

Madelin, cine e Ursu Radu? Never heard.
Ntz, ntz, Vera, tocmai cînd era să se îndrăgostească Madelin de mine... :-D
Cred că mai bine o previi pe Crina, pentru cazul în care va găsi, peste sute de ani, declarația. (Ea nu mă cunoaște ca Madelin.)

Madelin spunea...

Pai Ursu Radu de mai sus, cel cu cerere de linc-exchange. Mi se pare uluitor cum pica ei ca musca-n lapte.

Ahaaa, deci Vera o cunoaste pe Crina.
Hmmmm... :-)

Pinocchi0 spunea...

Madelin dragă, dacă cumva nu știai, trebuie să afli: Moș Pinocchio are din cînd în cînd momentele lui în care îi pică fisa extrem de greu și de tîrziu, dacă îi pică. Fapt pentru care are și încredere în intuiția (hai să-i spunem așa) a anumitor persoane.

Deci, 1: Ursu Radu, aha, carevasăzică mai sus, da, am uitat să-l șterg. E a doua oară cînd încearcă, și încep să mă întreb dacă nu are și el momentele lui cînd. Dar să trecem.

Deci, 2: Eu nu știu dacă Vera o cunaște pe Crina, dar dacă tu așa intuiești, hai să o întrebăm: Vera, tu o cunoști pe Crina? Lumea asta e tare mică, la o adică.

vera spunea...

Madelin si pinocchio - vera NU o cunoashte pe Crina si nici nu a auzit vreodata de vreo Crina in conjunctzie cu pinocchio.

mada - pinocchio a scris aiurea in tramvai, iar tu ai luat chestia at its FACE value.
Ca si tine, dar mai des, si el face trimiteri la chestii pe care noi nu le stim/intzelegem, dar asta face parte din charme-ul blogosferei, stii dinainte ca n-ai sa intzelegi tot. Eu mai intreb, mult mai mult decit altzii, ca sint mai neinhibata si mai putzin formalista si, deseori, mi se explica. Public sau privat, pe mail.
Ceea ce, faute de mieux (sa zica singur), po' sa faci si tu daca chiar te arde.

Pinocchi0 spunea...

Dragă Vera, mă bucur că apreciezi și tu ca și noi charme-ul blogosferei. Eu sînt (în continuare) convins că Madelin a înțeles corect cum stau lucrurile. Dacă cumva am semănat confuzie, îmi cer scuze, nu asta mi-a fost intenția.

Ca să dau o explicație: Subiectul principal al articolului a fost relația (posibilă și frecventă) dintre un bărbat gay și o femeie: Întîlnire întîmplătoare; admirație și eventual prietenie în loc de amour fou. Relațiile reale/reliste le-am descris prin "dacă aș fi fost hetero, m-aș fi îndrăgostit, așa lucrurile stau altfel", pentru că mi se pare un mod plin de apreciere de a face un compliment unei femei. Pînă aici mira-m-aș ca ori tu, Vera, ori tu, Madelin, să nu fi înțeles lucrurile corect. (Nu știu despre Crina, dar ea nu cunoaște nici blogul, nici articolul, iar dacă le va descoperi vreodată cred că este suficient de inteligentă ca să înțeleagă și ea la fel de corect.)

Ce nu am explicat pentru că le-am considerat lucruri ori cunoscute din cultura generală, ori cunoscute din cunoașterea personală reciprocă (Madelin și Mihaela) au fost citatul din Cărtărescu (una din ideile mele fixe) și respectiv cel din Liliana, care este o prietenă de-a mea de pe vremuri, din adolescență, pe care am admirat-o teribil pentru talentul ei literar și din care am făcut încetul cu încetul un personaj aproape fictiv al Jurnalului.

Și iată că ajungem pe nesimțite la întrebări cum ar fi: Ce procedee artistice se folosesc în blogging? Care este valoarea lor literară? Care sînt meritele literare ale unui blog? Ce este un blog? Dar despre toate astea, mai încolo.

vera spunea...

Domne, nu intzelegi sufletul femeii. Pai, tocmai fiindca si mada si eu am intzeles corect, avem aceasta discutziune: ea a avut un petit moment de jalousie catre susnumita careia dta i-ai facut declaratzii.
Nu stiu care e contenciosul aici si ce tzi se pare tzie ca noi nu am fi intzeles. Oricum, eu, cu multiplii mei prieteni gay cu care am sentimente foarte complexe, sint sigura ca am intzeles reactzia ei.
Dar, sa zica preopinenta.

Discutzia literara ma intereseaza mult mai putzin, asha ca nu ma bag, decit pretz de un exit line: pe blog, hirtie sau orice alt suport, literatura ori e literatura, ori nu e. Whichever the techniques.

Pinocchi0 spunea...

Aha, aha. Nu, se pare că nu-l înțeleg. Cu riscul de a fi capsoman: Că fiecare din noi am înțeles, asta e primul pas. Al doilea e să aflăm unii că au înțeles ceilalți și viceversa. Asta se cheama grounding ;-)

Pe mine mă interesează chiar foarte tare aspectul literar, anume după care criteriu blogul e literatură sau nu e. Vive la différence!

vera spunea...

Ca, d'accord. Vive la difference!

Madelin spunea...

Of, se pare ca ma incadrez cuminte in esantionul doamnelor (habarnam de ce urasc cuvantul cucoane...) care pica in furori dupa charme-ul lui Pinocchio, punctual.

Cat despre Crina, rekunosc spashit ca, pentru o clipa, am crezut ca este o persoana reala, care scrie si ea pe bloguri si, vazand aprecierea (cu atat mai mare cu cat stiam ca citatele din dragul de Mircea si draga de Liliana nu se fac decat in conditii deosebite), am dorit sa o
cetesc.
Pentru ca m-a dus cu gandul acolo, literar vorbind, Pinocchio m-a avut ;-).

Acuma am inteles, dap. Articolul e ca un mesaj in sticla. Care io una ma dau in vant dupa mesaje in sticla.

Tie, Vera, iti multumesc cu mersi pentru buna intentie de a ma preveni; of, picarile astea in amor, ce ar fi ele fara o pretena care sa-tz intinda o mana de ajutor :-)

In rest, citand la intamplare cate o frantura din comentariile noastre de mai sus, si anume:
Vera: "wink:"
Pinocchio: ":-D"
Madelin: ":-)"
ma gandesc ca 'la difference' e salutara doar atat vreme cat nu e overrated.

PS
Ufff, mi se inchid ochii, pentru ca aseara o devirtualizare, 3 Leffe si o discutie in 4 apropo de dragoste versus ratiune, pe la 3 dimineata...