18 septembrie 2010

Din Estul Sălbatic

Doi fericiți și proaspeți posesori ai unui loc de parcare central și gratuit, Moș Pinocchio și domnu’ Inginer, se îndreptau tacticoși dar plini de interes spre dom. Cînd, deodată, se auzi urletul unei motociclete accelerînd. După moda valahă, Moș Pinocchio rămase pe loc, uitîndu-se de unde vine zgomotul. Domnu’ Inginer trecu strada ardelenește. Sigur că, în limitele vitezei admise, domnu’ Inginer ar fi avut mai mult decît suficient timp să traverseze. Dar la viteza dată, destul de obișnuită pe autostrăzile germane, motociclistul fu silit – nu să frîneze, oh nu, ci numai să renunțe puțin la accelerație. Drept care se opri doi metri mai departe și începu să înjure violent. Domnu’ Inginer zise:

– No.

Și își continuă drumul. Moș Pinocchio lipăi grăbit în urma lui.

După colț, în mijlocul zonei pietonale, motociclistul oprise în fața bancii ca mamzela lui să scoată bani. De data asta fără cască, ne văzu și începu să ne înjure și mai cu foc, și mai sonor, și mai suculent. Domnu’ Inginer zise:

– No.

Și schimbă direcția. Trei pași pînă la intrarea gării centrale, alți trei pînă la poliția feroviară. Trei polițiști ne însoțiră în ritm de vals la fața locului, unde mamzela tocmai își punea casca și se pregătea să încalece.

Bine ați venit la Magdeburg.


7 comentarii:

vera spunea...

Nu stiu nimic despre Magdeburg, in afara de lectzia de fizica cu emisferele.
Vad ca nu-tzi pasa de nervi cititorilor: cum s-a incheiat episodul? Intre politzia valsinda si ipochimen?

vera spunea...

nerviI, pardon.

Madelin spunea...

Isn't he absolutely lovable?

Mos Pinocchio (:P), sunt absolut precisa ca ai de facut un comentariu la postul meu cu Virtualia ;-)

vera spunea...

Nu stiu la care dintre voi doi se refera mada, dar eu constat ca nu am spus, desi am gindit in mod repetat, cit de mult imi place si ma amuza personajul numit Domnul Inginer. Asha cum apare el in posturile tale. Te rog sa-i transmitzi salutatziuni de la o admiratoare sincera.

wannabegay spunea...

pare superb.

Madelin spunea...

Vera, la domnul Inginer.
Dar asta nu inseamna ca la domnul Profesor nu ;-)

vera spunea...

mada - draga, amoarea ta catre Dl. Profesor a fost deja devoalata, doar am mai discutat sujet-ul acu vreo 10-15 zile, nu? Din cauza modului in care ai formulat (2 possibilities) si din cauza ACELEI discutzii, am zis si io sa stau on the safe side si sa nu presupun aiurea in tramvai.

pinocchio - cum vezi, e o mare inghesuiala de admiratoare in antecamera Dlui Injiner, nu stiu ce-o sa te faci cu jaluzia.