08 septembrie 2010

Lenin homosexual? O notă în trecere

Durează ca întotdeauna pînă cînd tovarășa Leninova deschide ușa: Trebuie să își așeze baticul pe cap. Fără batic ar fi ca în fundul gol, și asta nu se face. Cele două fete își ițesc capetele prin ușă să vadă cine e, apoi o iau la fugă. Îi dau cadoul cu mulțumiri, ea se mîțîie: Ce să fie, ce să fie. Un calendar cu vederi colorate din Olanda, lalele și mori de vînt, ce altceva, realitatea arată altfel.

Îmi spune: Știi, aș vrea să stăm odată de vorbă mult de tot, noi doi; dar nu acuma cînd postesc. Ah, știi, eu sînt o singuratică, și m-a interesat totdeauna cum le merge altor singuratici. Cum e să fii gay. Cînd ți-ai dat seama. Ce ai făcut. Ce au făcut ceilalți.

Să n-o mai lungim. Nu e prima dată cînd tovarășa mă întreabă asta, iar combinația se repetă: Cu mențiunea că “eu sînt o singuratică, dar pot să fiu și foarte rea”. Nu înțeleg sufletul femeii (susține Vera), dar aici nu văd altceva decît bănuiala ei cum că Lenin ar fi gay și teama ca nu cumva noi, adică eu, domnu’ Inginer, Marx, să ne dăm la el. Am mai văzut gelozia asta, și știu bine cît e de jignitoare. Probabil că ar trebui să fug mîncînd pămîntul, și florile să mi le ude altcineva.

Iau cheia în primire și îi urez o seară plăcută și salutări lui Lenin.

8 comentarii:

vera spunea...

Erata: Ai dreptate, fac Mea Culpa, diagnosticul nu era verbalizat corect. Nu trebuie sa spun ca 'nu cunoshti sufletul femeii', caci poate il cunoshti, ci ca nu ai cunoscut 'sufletul ACELEI femei, in ACEA situatzie'.
In rest, cum nu am intzeles nimic pe 8 martie, nu am intzeles nimic nici aici. Nu, multzumesc, nu cer explicatzii in ACEST caz.

Pinocchi0 spunea...

Explicații nu pot să dau, că mai mult nu știu nici eu. Mă întrebam doar ce să fac (în cazul în care, adică, nevasta vecinului de palier și-ar bănui soțul că preferă bărbații și ar avea unele manifestări de gelozie și în direcția noastră). Un sfat ar fi binevenit.

EO spunea...

ce sa faci cu sotia vecinului de palier?!?!?!?!? cum adica, nu stii? :) cheer her up in the conventional way :)

Pinocchi0 spunea...

Hm, și care o fi calea aia convențională?...

EO spunea...

@buratino: ehe, ai uitat?! dammit, oblivion kicks in, huh? hehehe

Pinocchi0 spunea...

Hmm, vreau să-mi aduc aminte? Și, dacă o fac, o consolează pe tovarășa Leninova? (Întrebări pur retorice.)

EO spunea...

nu stiu, ea se simte bine numai aprobata de marea adunare constitutionala de la 1920! :)

Pinocchi0 spunea...

Haha, trebuie să recunosc că n-am nici o idee cine sau ce era adevărata tovarășa Leninova și ce vroia ea. Dar în fine, nu asta contează ;-)