09 octombrie 2010

Marea dragoste

Nu e un secret pentru nimeni că ministrul de externe al Germaniei, Guido Westerwelle este gay. Un comingout în umbra lui Wowereit: La vremea respectivă s-a spus că ieșirea lui din dulap a fost o chestie de modă politică. Poate că da, poate că nu. Aflăm din Die Welt că l-a cunoscut pe Michael Mroz în 2003, în timp ce celebrul “und das ist gut so” al lui Wowereit a fost rostit în iunie 2001. Deci putem presupune cu indulgență că lucrurilor li s-a spus pe nume atunci cînd le-a venit timpul să fie spuse. Iar acum, în septembrie 2010, a urmat “dada și pirostriile”. Citatul din dragul de Mircea e irezistibil, chiar dacă bisericile catolice mai degrabă s-ar dărîma cu toatele decît să binecuvînteze un asemenea păcat, fie el și al unui ministru. Cert este că aici nu poate fi vorba de o căsătorie din interes: Westerwelle e un ministru atît de prost, încît trebuie să-l iubești cu adevărat foarte tare ca să-l iei de bărbat. Haha.

11 comentarii:

Anonim spunea...

ha!
eu l-am ghicit pe Schwesterwelle de pe vremea când era insurat bisericeste cu o tanti.

s-a lasat intervievat in vreme ce facea shopping cu nefasta si aceasta il sfatuia cum sa "problemzonen kaschieren". asta a fost cel mai neaosh coming out ever :D

EO spunea...

nasol. as vrea sa gasesc un punct in care sa ma asez si sa gasesc ceva bun despre a fi gay. pur si simplu sistemul meu valori, care a imprumutat cate putin din toate (religios, social etc) nu gaseste acel punct. nu am nimic cu absolut nimeni, fiecare alege unde si-o baga sau unde-o baga, dar cred ca pentru ei insisi e cel mai nashpa. si nu pentru ca sunt condamnati de o majoritate covarsitoare, ci pentru ca ei pentru ei sunt diferiti.

Pinocchi0 spunea...

Anonim (catfish?): Chestia cu nefasta m-a distrat copios. În rest, nu prea i-am dat atenție dumnealui, cel puțin nu în sens pozitiv.

EO: Nu știu dacă îți înțeleg corect punctul de vedere. Toți oamenii sînt diferiți iar categorisirea homo vs. hetero este mult prea simplistă. Așa că de ce să căutăm ceva în mod special pozitiv (sau negativ) în a fi gay? O să găsim un răspuns (credibil) la fel de greu ca și cînd am încerca să explicăm ce este bun (sau rău) în a fi om. Poate că întrebarea mai bine formulată ar fi: Cum să fii un om (sau gay) bun?

catfish spunea...

catfish, da :)

poate ar trebui sa-l intrebi pe EO daca isi aminteste ziua in care a hotarât el sa fie hetero

Pinocchi0 spunea...

EO e hetero? Habar n-am. Întreabă-l tu ;-)
În orice caz, Azilul lui Cafenea este la mine în blogroll la categoria "Queer as Folk". (Ceea ce nu spune mare că se găsesc acolo toate cele, inclusiv surorile Marx, care sînt cu siguranță asexuate *G*)

EO spunea...

catfish: imi amintesc faptul ca au fost ocazii cand puteam face sex si cu barbati. am ales sa nu fac sex cu barbati, ci cu femei. si ma bucur! dar daca vrei sa faci pe deschisul la minte, zau ca esti cam ipocrit :)

pinnnnoooocccchiiiiooo: nu stiam ca poti avea nasul mare pentru proasta intelegere...
am spus eu pe undeva ca am ceva cu gay sau nu?

Pinocchi0 spunea...

Nup. Nici eu n-am spus pe nicăieri cum că tu ai fi așa sau invers. Pentru că nu știu. Mă rog, nu știam.

Cît despre catfish: Cel mult ipocritĂ, deși nu cred că este cazul. Dacă văd eu bine, a înțeles mai bine și/sau mai repede ca mine despre ce este vorba în cazul tău.

EO spunea...

stiam ca e o ea, voiam doar sa subliniez faptul ca nu conteaza ca e o ea :)
vezi dara...

Pinocchi0 spunea...

No bine, totul e perfect dacă nu ne perdem humorul. Vorba lui Lothar, nothing for ungood. (Hihihi, asta era pentru catfish... :-)

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

catfish spunea...

nothing for ungood, asa cum spui!

mie prea repede mi se deschide briceagul in buzunar, alta vorba teutona de duh :D