21 decembrie 2010

O afacere cu zgudui. Puțină paranoia

“Ceea ce în țările vest-europene se întîmplă în eprubetă,
la Moscova se face sub formă de lucru manual.”
(Emisiune TV despre bănci de spermă și însămînțări artificiale în Rusia)


M-am distrat copios pe seama afacerii fără zgudui a dlui Chank, dar la un moment-dat am văzut adresa la care era trimisă și mi-a înghețat zîmbetul pe buze: Este o adresă de-a mea care, practic, n-ar trebui să existe, ceva gen pinocchio@centrudecalcul.de, o adresă de servici pe care nu o folosesc și nu am scris-o nicăieri, în primul rînd pe nici o pagină de web. Nu e nimic nou că spammerii încearcă toate adresele centrului de calcul (într-o vreme, cineva își cumpărase toate domeniile instituționalizate din zonă, scrise cu mici greșeli dactilo, și pusese pe toate formulare de phishing), dar combinația de spam cu adresă de servici și mesaj în românește, fie el și pompieristic, cere intenție și mai ales tehnică. Nu-mi prea vine să rîd cînd mă gîndesc.

Dar există și o explicație mai simplă, mai aproape de, vezi asociația de idei din moto, lucru manual. Adresa în cauză o folosesc rar, dar o folosesc, și anume cînd sînt în România. Nimic mai simplu decît să instaleze cineva un mic soft care ascultă, pentru că e-mailurile nu se transmit criptate. Sau, și mai simplu, am trimis un astfel de mail cuiva din România care a avut un virus, și adresa a intrat pe mîna spammerilor. Oricum ar fi, chestia s-a întîmplat cel mai probabil în România.

Dar, se înțelege de la sine, va rugam nu vînatoare mine pentru ca eu sunt punerea mea cariera si viata de familie a mea оn joc cu acest risc. Desi nimic nu sa aventurat este nimic cîstigat.

3 comentarii:

lektor spunea...

dar de la o adresa identica cu a rectorului universitatii ai primit vreodata spam? din ala cu sa-ti dai parola, ca daca nu nu-s ce se intimpla? :)

Pinocchi0 spunea...

Păi ăiă pot să-mi tirmită orice, că eu nu prea citesc spamurile (cu mici excepții). Știu deja că pot să-mi surprind și satisfac nevasta numai cu viagra, așa că ce noutăți să mai aflu? ;-)

impricinatul spunea...

mie mi-au trimis sms de la mitsubishi. ca cica am castigat un mitsubishi care o sa ma coste 24.000. citesc mai jos, ca nu stiam ce am castigat.
imi dadeau un set de roti mocca daca le cumparam masina.
pe telefonul meu propriu, sa intepenesc!