07 februarie 2011

În treacăt…

…m-am împiedicat de un clip. De data asta chiar mi-a sărit țandăra, tag 1. Tag 2: Simply gay. E simplu să fii gay, nu-i așa? Citiți pe pinKpong.


LATER EDIT. Ăsta este genul de oameni care m-au convins să părăsesc România. Mă întreb ce i-aș spune dacă l-aș avea în față.

14 comentarii:

vera spunea...

Un BOU. Un retardat, zau daca merita sa itzi pierzi timpul si nervii cu unul ca el. Joaca in liga "mingea de cirpa Buhusi".
Undeva trebuie sa tragi linia.

Pinocchi0 spunea...

Sigur că da, dar cîți n-au fost ca el?! ...și mai sînt încă?! Că dacă n-ar fi fost, ne-ar fi mers puțin altfel în ultima jumătate de secol, nu?

WE spunea...

...daca si cu parca...
omul traieste in realitatea lui, terminata acum 20+ ani. nu a turnat/arestat (cred ca e un plutonier, sef de post din vreun sat/comuna din Prahova) numai gay. a turnat si pe ala care a scapat o injuratura la adresa regimului, si pe ala care a luat 3 coceni de la CAP, sau care nu si-a declarat porcul ascuns in spatele casei.

e plina romania de ei. cei de la 40+ in 1989 sunt asa. dar indivizi ca cel din clip sunt executanti. daca nu mai vrei sa mai fie asa (caci viitorul conteaza), atunci tre sa te uiti la cine i-a facut posibili - iar aici s-ar putea sa ai niste suprize.

vera spunea...

pinocchio - ramin la parerea mea. UNDEVA TREBUIE SA TRAGI LINIE. Nu va exista niciodata o populatzie care sa fie gay friendly in totalitate. Ratzional, nu potzi sa te consumi pentru toate cazaturile, totzi loserii, totzi copiii nedoritzi, etc.
Si nu, nu predic sa fii mai catolic decit papa (alt nenorocit notoriu!), caci eu sint evreica si lumea e PLINA de antisemitzi. Si ce sa fac acuma? Sa-mi fac gauri in stomac de fiecare data cind vad/aud cuvintul 'jidan' sau apare un articol despre inexistentza Holocaustului?

Pinocchi0 spunea...

Am pus materialul pe blog fără alte explicații decît niște mici exclamații indignate. Probabil că trebuie să explic și care este poziția mea.

Eu văd personajul exact în sensul dat de Wandering Elf. Sigur că mă deranjează și homofobia lui (deși ăsta cred că e un cuvînt prea moderat); însă mult mai tare mă deranjează atitudinea lui, faptul că el se crede și se declară Justiția și Înțelepciunea la un loc și în persoană, fără cea mai mică umbră de mustrare de conștiință, fără cea mai mică urmă de îndoială dacă a făcut bine sau nu.

În anii 80 am umblat mult prin Argeș, zona Pitești-Câmpulung-Curtea de Argeș, acolo m-am lovit de aceeași mentalitate, de oamenii care se amestecă nechemați în viața ta și își asumă dreptul să știe ce faci, să decidă ce trebuie să faci, să te judece și să te pedepsească. Nu știu dacă există în România vreo zonă în care mentalitatea asta să se manifeste mai clar și mai puternic. Mentalitatea asta m-a terorizat la vremea respectivă, și am avut de a face cu ea și mai tîrziu. Și -- întîmplător sau mai degrabă nu -- mentalitatea asta pare să fie strîns corelată cu colaborarea cu Securitatea.

Atitudinea acestor specimene față de gay e un aspect din multe altele. Domnu' Inginer mă întreba aseară: Individul ăsta nu poate fi tras acum la răspundere? Păi în România e clar că nu, cu atît mai mult cu cît la vremea respectivă el acționa în spiritul legii. În Germania i-am avea într-o situație asemănătoare pe cei care au tras și au omorît oameni la zidul Berlinului, dar și aici e dificil din punct de vedere juridic. Pe de altă parte, să nu uităm că în Germania federală, spre deosebire de RDG, homosexualii au fost judecați pînă prin anii 60-70 după legile de pe vremea lui Hitler, și nici pînă în ziua de azi nu au fost reabilitați cei condamnați atunci (de despăgubit nici nu mai vorbesc).

Da, undeva trebuie să tragi linie. Cred că și fac asta, numai că, pare-se, nu reușesc să fiu consecvent. Ceea ce mă neliniștește este că nu cred că realitatea lui s-a terminat acum 20+ de ani. Nu numai oamenii au fost creați și modelați de sistem, influența a fost reciprocă, la fel ca în cazul național-socialismului. Și asta înseamnă că dacă sistemul a dispărut (să zicem, în mare), oamenii ăștia sînt în continuare aici, cu aceeași mentalitate și cu aceeași influență asupra sistemului. Ar fi o iluzie să credem altceva.

Anonim spunea...

Scuzaţ că mă ţiu de prostii, da' io de când am văzut clipu' nu pot decât să mă gândesc câte fimei stricate dîn ziua de azi ar merita băgate la pârnaie pentru inversiuni sexuale de multe (multe!) feluri, nu doar cum zice domnu' ăla, că bine le zice. Că nu mai ştie lumea ce-i ruşinea, domne! Şi ce-i mai rău e că le mai şi place, piei, drace! Că doară se ştie că nu tre' să-ţ placă, că numa la curve le place.

wannabegay spunea...

pe mine personajul m-a distrat, caci este "omul nou", dedicat statului complet. este atat de tipic incat nici nu iese in evidenta. e aceeasi situatie cu toti turnatorii.

eu cred ca omu nostru e gay, frustrat si ascuns in dulap.

insa solutia pentru anihilarea unui astfel de comportament este iesirea din clandestinitate a gay-ilor, caci atunci i s-ar lua omului nostru instrumentul.

Anonim spunea...

Dar nimic de zis...stie de ACTIV si PASIV .. :) Ca sa vezi cu ce se ocupa omu' cand se plictiseste...panda, lux de amanunte...ce mai! Lasand gluma la o parte e de tot cacatul genul asta de reportaje. Nu inteleg de ce e asta o stire de prima pagina!

Madelin spunea...

Nu pot sa cred ca in Germania (sau oriunde altundeva) nu exista oameni de teapa asta.

Pinocchi0 spunea...

Diacritica: Nț, nț, nț.

Wannabegay: Ai avut ocazia să cunoști personal astfel de oameni?

bumblebee30: Căcat, da, dar unul reprezentativ, mi se pare mie.

Madelin: Pe vremea lui Hitler au existat, ăsta e un fapt documentat. Acum nu cred nici eu să nu mai existe, un exemplu ar fi Mama Șoselei Ștefan cel Mare, dar e un exemplu palid și la alt nivel. Chestia este că aici și acum nu mai au atîta putere și nici atîta tupeu, așa încît eu unul nu mă văd obligat să mă bălăcăresc la nivelul ăsta.

De-asta zic că (1) genul ăsta de om și situația care l-a favorizat sînt tipice pentru dictatură, și (2) chiar atunci cînd dictatura și situațiile dispar sau măcar se atenuează, oamenii ăștia rămîn.

Anonim spunea...

Pinocchio, lu' nenea ăla îi plouă-n gură şi acu', după 20-30 de ani, când povesteşte. Voia să se uite, i-a plăcut să se uite, da' dacă doar s-ar fi uitat pe gaura cheii ar fi rezultat că problema e la el, aşa că i-a dat pe bieţii oameni pe mâna poliţiei, ca să-i pară c-a făcut o faptă bună conform legii, nu c-a păcătuit.

E plin de d'ăştia. Inclusiv - că-mi vine să zic "mai ales" - la ţară.
Umblă vorba că la ţară oamenii-s buni şi alte vome ţărăniste. Aiurea. Nu-s şi nici n-au prea fost - ia de vezi Rebreanu&comp. La ţară am văzut/auzit răutate, invidie, bârfă câtă n-am auzit în Bucureşti.

În fine. PRM-işti. Activişti PCR-işti conştiincioşi. Conştiincioşi cu conştiinţa altuia.
E plin de ei. Peste tot. Impresia mea e însă că-ncetul cu încetul (cu foarte încetul) se-mpuţinează. Dar n-au să dispară niciodată.
Sau, naiba ştie, poate doar se camuflează printre membrii partidelor "democrate" şi cu prima ocazie ies iară.

Pinocchi0 spunea...

Mda, hm.

O observație: Sînteți mai mulți, constat, care credeți că și el era gay și a ales tabăra opusă. Mie, drept să spun, nu mi-a trecut asta prin cap. Dar, dacă mă gîndesc bine, nici nu văd de ce n-ar fi așa. Știu eu? Poate că sînt naiv. N-am trăit niciodată la țară. Probabil că n-am trăit nici în România, atîta timp cît am locuit acolo.

Anonim spunea...

Nu zic că era gay. Zic că de fapt avea curiozităţi pe care nu şi le putea accepta, aşa că le-a mascat sub (auto)alibiul legal.
Îi plouă-n gură şi când zice inversiunea sexuală cu pricina. Crezi că el nu i-o fi cerut nevestei?! Sau poate că făcea şi el "inversiuni" cu nevasta (sau cu vreo ibovnică), aşa că a găsit momentu' să transfere toate astea asupra altuia.
Cam ca la ăia foarte geloşi, care transferă asupra partenerului comportamentul propriu. Sunt gelos pe tine pentru că ştiu că eu îţi dau / ţi-aş putea da motive să fii geloasă. Cam aşa ceva, scuzaţ' psihologia de poiana lu' Iocan.

we spunea...

nu cred ca era gay in the closet. cunosc destul de bine mentalitatea asta. e mai degraba vorba de o curiozitate rautacioasa + prezenta camerei de luat vederi si in background importanta care-si da (ce a facut el, cum a facut - cat de destept a fost). individul asta e in stare sa iti povesteasca 1 noapte intreaga faptele sale de arme, cum a pandit si a facut si a dres.

@pinochio: tu de fapt te intrebi daca asa ceva mai este posibil in ro. oamenii astia inca sunt, influenteaza sistemul etc.
da, asa ceva este inca posibil. si din pacate probabilitatea de realizare a unui astfel de scenariu creste constant.
deja oamenii declara sus si tare, mai tare ca oricand parca, ca era mai bine pe vremea lui ceasca.

dorin tudoran, cred ca intr-un interviu si poate si intr-un post spune f. clar ca oamenii si-au pierdut increderea in guvern. si asta e un moment (perioada) f. periculos.

si stii ce e mai periculos? ca materiale ideologice exista deja. nu ma refer neaparat la homofobie - asta e o "doar" o instantiere.