16 februarie 2011

Muzică și gesturi. Muzică

Eu nu trebuie să muncesc pentru banii mei, spuse regele ridicînd elegant o mînă fină (sau grăsuță) cu dantele la manșetă și mînecă de brocart. Așa se cîntă un menuet, asta trebuie să fie atitudinea, am fost învățat. Mă gîndesc la asta, și atunci menuetul suna ca un menuet.

Trebuie să cînți bucata asta ca și cînd ai cînta la vioară, îmi spunea Agata din cînd în cînd. Cu mîna stîngă, își sprijinea capătul flautului pe umăr, cu dreapta făcea gestul arcușului peste flaut. Și atunci flautul meu suna ca o vioară.

Nu poți să accentuezi fiecare timp în parte, m-a certat David, uite cum sună – și începu să maimuțărească ce cîntasem. Sigur că da, am spus, e heavy metal. (Era, în principiu, Bach.) David se prăpădi de rîs ținînd flautul ca pe o chitară electrică și țopăind prin cameră ca pe o scenă de concert. (L-am scuzat, nu avea decît 29 de ani.)

Gogoscharski să fi tot avut vreo 15 ani cînd repeta la vioară cu tînărul Louis, care avea vreo 7 sau 8. Colombina asculta din bucătărie. La un moment dat, calitatea sunetului se schimbă. Colombina, alarmată, veni prompt să vadă ce se întîmplă: Gogoscharski continua să explice, cîntînd fragmentele respective, numai că acum stătea cu picioarele în sus.

5 comentarii:

vera spunea...

Ce copil dragutz...

De ce l-oi fi botezat tu asha? Nu merita si el un pseudonim mai elegant?

Pinocchi0 spunea...

:-)
Așa i-am botezat pe amîndoi pe vremea cînd erau mici, roșii în obraji și rotunzi ca niște gogoșari. Cînd Prinzessa a trecut la faza de ardei capia, a rămas unul singur: Gogoscharski. (Și pe vremea aia nici prin cap nu-mi trecea că o să țin vreodată un blog.)

vera spunea...

Io zic numai atit: gindeshte-te putzin: ai o fata si un baiat. Amindoi sint adultzi (depashit fetze roshii, cu bujori in obrajori). Fetei nu numai ca i-am schimbat porecla - ii menajam sentimentele, dar ea a devenit PRINTZESSA.
Baiatului continuam sa ii spunem Gogosharski.
De la mine arata cum tocmai tzi-am descris.

catfish spunea...

Baietii ies mai greu din stadiul de Gogoscharski, hihi!

vera spunea...

Iar tatzii au sentimente mai clare si mai simple fatza de fiicele lor, decit fatza de fii.
Silentio stampa ici present e una dintre variantele de reactzie.