25 martie 2011

Căsătoria, opt. La conțopistă, vineri și 13. Cu invitație la vot

Actele au fost în regulă – cel puțin vraful meu de hîrțoage. Pentru că o dreptate există întotdeauna: Domnu’ Inginer și-a comandat copia după certificatul de naștere prin internet și a primit-o în timp record. Cu ștampilă rotundă, numa’ fără semnătură și, ceea ce e mai grav, fără acele afirmații care exclud poligamia. Conțopista, generoasă, acceptă actul respectiv retroactiv prin poștă.

Ceremonia fu programată într-un viitor neașteptat de apropiat, anume vineri, pe 13 mai. (Pisica neagră mai lipsește, comentă domnu’ Inginer sec.) Taxa: 155 de euro, incluzînd verificarea hîrțoagelor (50 EUR), luarea declarației cu mîna pe inimă că nu practicăm poligamia (25 EUR), etc., etc. (70 EUR).

Atît în drum spre cassă (observați și nu confundați dublul s) cît și înapoi în biroul conțopistei, m-am rătăcit. Timp în care domnu’ Inginer a făcut conversație amabilă. Și ce părere aveți, de cînd se face căsătoria homo la starea civilă, vin mai mult domni sau mai mult doamne? Conțopista nu are statistici, dar din burtă zice că mai mult domni. No, acuma să mai zică cineva că femeile sînt mai înclinate decît bărbații spre stabilitate, cămin și căldură.

…și în timp ce duduia conțopistă purica actele, Moș Pinocchio cotrobăia discret printre lucrurile expuse pe biroul dumneaei. Cartea familiei, cocarde pentru nuntași, o listă de preferințe muzicale pentru ceremonie. Din această listă (pe aproape două pagini), Moș Pinocchio alege pentru dumneavoastră trei cîntece (lăsînd la o parte marșurile lui Mendelssohn-Bartholdy și Wagner) și vă invită la vot: Care din ele v-ar place cel mai mult să îl auziți la nuntă? (Și aici Moș Pinocchio se spală dezinvolt pe mîini de particularizări: o nuntă, care doriți și care poftiți.) Votați, ca de obicei, în colțul din dreapta-sus. Comentariile suplimentare sînt binevenite.

Ah, și să nu uit: Redarea unuia din acele cîntece în timpul ceremoniei costă 15 euro. Serios.

5 comentarii:

Mihaela ( Catwoman) spunea...

vineri, 13:) eu am sa ma concentrez sa va trimit noroc, fiindca mie 13 imi e favorabil :) iar cu pisica neagra zi-i domnului Inginer din partea mea ca sa rezolva :) O persana sau, mai bine, o maidaneza get beget :))

catfish spunea...

Que sera, sera! Dar as fi votat cu doua mâini pentru Er gehört zu mir, wie mein Name an der Tür ;)

Curajosilor! Vineri, 13?

vera spunea...

Que sera, sera, dar numai faute de mieux.
As alege ceva fie cu mult mai romantic, fie cu adevarat deshuchiat.

Corina Portalio spunea...

Ai un blog foarte interesant. Nu pot spune ca l-am citit tot, ca nu as fi avut timp, dar ce am citit chiar mi-a placut, asa ca felicitari si la mai mare:P

vvritz spunea...

Felicitări! Anul ăsta se anunță cu nunți, ce bine!
Am fost și eu la prima nuntă gay din viața mea (am vrut să zic la „prima mea nuntă gay, dar nu se cade să le fur băieților glamour-ul), plăcut.