10 martie 2011

Despre căsătorie, trei. Un tub cu pastă de dinți uitat deschis

Cred că era o oarecare chestie americană: Hei, tubul ăsta cu pastă de dinți, pe care partenerul, partenera, colocatarul, colocatăreasa sau cine mai poftește, îl uită deschis în fiecare dimineață. Cît poate să fie de enervant.

La noi nu uită nimeni tubul cu pastă de dinți deschis (ar fi și cam greu, pentru că tubul trebuie să stea mereu în cap, altfel nu mai curge), dar din periuța de dinți a domnului Inginer, din capul ăla interschimbabil care se pune pe mînerul cu motor, curge de fiecare dată o zeamă albă și face pe etajeră o pată cu diametrul maxim de 1 cm.

I-am spus. Nu contează ce mi-a răspuns, contează tonul: dur. Nu mi-a plăcut. Era duminică după-masă, înainte să plece din nou în Estul Sălbatic, și m-am gîndit că și eu sînt un pachet de nervi de fiecare dată cînd mă pregătesc să plec undeva, în lumea mare. Dar trebuie să-i spun că nu mi-a plăcut, m-am gîndit.

Duminică seara mi-a dat telefon de pe drum, și nu se făcea.
Luni seara s-a făcut prea tîrziu.
Marți seara a fost la Berlin.
Miercuri seara lui Moș Pinocchio i-a sărit țandăra, a făcut o criză de mizantropie la adresa colegilor, a secretarelor, a șefului, și n-a simțit nevoia să-l mai adauge și pe domnu’ Inginer la coada listei.
Diseară, Moș Pinocchio se duce la Thomas, la unul din ei.

Căsătoria este încercarea de a rezolva în doi problemele pe care de unul singur nu le-ai avea, pretinde Woody Allen. Uneori chiar cu succes, adaugă Moș Pinocchio. Alteori…

12 comentarii:

Anonim spunea...

Dragul mieu:
Lasa-o dracu' de pasta, de periuta si de zeama! Daca nu se poate corecta omu' nu se poate si gata! Voi sa fiti sanatosi si sa a intelegeti bine! (Amen I say to that!)
Nu se face ca o perie amarata cu incontinenta sa va strice pacea in camin! Sterge si tu nemernica de pata, sau daca vezi ca nu merge altfel, pune-i un snop de hartie igienica sub periuta, cu funta rosie si biletel de amor: "For dripping purposes!" :P

Pinocchi0 spunea...

*LOL*
Mulțumesc, am să țin seama.

Invizibilul spunea...

Incepi sa te transformi in Woody Allen . :)

Pinocchi0 spunea...

Hmm, tot ce se poate. Cineva zicea ceva de Caragiale -- si asta e posibil.

Anonim spunea...

Ce ai relatat tu e nimic fata de aventurile mele cu fosta colega de apartament...Deci cum zice si Alexiuss...mai treci si tu cu vederea peste unele amanute! :p

Pinocchi0 spunea...

Aha, deci coleg/ă de apartament se zice... thks ;-)

Păi trec, ce să fac. Că altfel ne-am lua de păr și -- nu de alta, dar nu prea mai avem.

Rudolph Aspirant spunea...

Aaaah, ce topic care-mi place !!! as putea sa incep sa scriu chiar un nou roman poe tema aceasta de o sa ajungeti sa ma porecliti si Herve Bazin, nu numai Alexndre Dumas ! Cred ca stiti probabil deja ca scriitorul francez herve bazin a scris una din cele mai bune carti despre viata de cuplu, si asta cu mult mult inainte de cartea de self-help atat de populara Men are from Mars, Women are fron Venus sau, filmul Blue Valentine (care mie mi-a placut foarte mult si mi se pare ca descrie chiar foarte realist si bine, intr-un stil total ne-hollywood, destramarea unei casatorii dintre doi americani de low-middle class, si mai e si cu..yummy...Ryan Gosling, care e in acest film de 100 de ori mai bun decat in The Notebook.)

Cartea lui Herve Bazin de care vorbesc se numeste Le Matrimoine, si a mai scris el si alte carti, multe din ele despre familii disfunctionale, bune de tot.

Cred ca dintre contemporanii care mai scriu despre familii disfunctionale tot atat de atragator poate ca s-ar intalni americanii Augusten Burroughs (Running With Scissors) si comicul David Sedaris. uite , va dau linkuri la toti, chiar ca merita:

http://en.wikipedia.org/wiki/Augusten_Burroughs

http://en.wikipedia.org/wiki/David_Sedaris

http://en.wikipedia.org/wiki/Herve_Bazin

Mihaela ( Catwoman) spunea...

Hmmm, eu am avut deja o casatorie de peste sase ani, plus vreo doi de convietuit inainte. Zic astia ca "bad habits die hard". Ei bine, they don't die, they just get worse with time. Drept pentru care acum am alta abordare: face perechea mea o chestie pe care nu sunt dispusa sa o trec cu vederea, ii spun din start. Daca trec cu vederea, pur si simplu o fac, constienta fiind ca o voi face mereu :). Si acum, sincer, Pinocchi0, poate ca nu strica sa nu aveti periute obisnuite:)) poate erau mai simplu de manageriat. Oricum, la sfarsitul zilei, ce conteaza? Periuta buclucasa? Ori nenumaratele momente magice si gesturile facute si sprijinul si afectiunea? Ia un suport de periuta mai mare:))

vera spunea...

Dar, de ce daca ti-a raspuns 'dur', cum zici, 'nu se facea sa dea telefon duminica seara'?
In ce ma priveshte, ERA OBLIGAT sa dea telefon duminica seara, or else.

Liz spunea...

de ce mi se pare ca toata lumea a luat prea 'dur' postarea asta... doar mie mi-a parut fireasca? Din situatiile astea cele mai neimportante sunt lucrurile care au dat startul: periuta, prosopul, capacul, frigiderul, cana, painea sau cheia. Putin mai importante ar fi telefonul, lipsa lui, seara tarzie si distanta. Si cele mai importante sunt nervii, dorul, senzatia, dragostea si impacarea.
Scuze, Pinocchio, mie mi-a placut postarea si nu cred ca exista un comportament indicat ci doar ceea ce simti. :) (o Liz moale dupa ce aseara o femeie frumoasa i-a parasit vastele apartamente trantind usa dupa ea doar pentru ca aceeasi Liz nu a suportat o remarca la adresa propriului frigider din dotare)E frumos sa iubesti!

Rudolph Aspirant spunea...

Eu pot sa spun ca am citit cu inters si curiozitate toate comentariile de mai sus despre realtii interpersonale si nu ma inteles nimic. Asta mie personal imi spune ca eu nu sunt inca pregatit pentru casatorie si mai am multe carti de studiat inca inainte de a face pasul respectiv. (ca asa sunt eu , serios si constiincios cand e vorba despre o institutie atat de importanta cum este casatoria.)

Rudolph Aspirant spunea...

Nu stiu daca toata lumea de aici este cum va familiara cu blogul lui Blegoo.com care de oabicei discuta mai mult chestii de poltica interna romaneasca, dar a postat recent un banc espre cum le dau cu "reject" diferite reprezentante regionale ale tarii noastre (modovence, ardelence, etc.) barbatilor care au pretentii conjugale pra sacxaitoar epentru ele. Mie mi-a placut mult de tot, ma mai adaugat si eu ceva din experienta mea proprie despre niste profesii mai cunoscute mie de ex. cum fac economistii, inginerii (nici o aluzie la blogul asat), italienii, etc, cand iti au cu "reject".

Parerea mea sincera ar fi ca oricine are experiente mai recente sau mai vechi de a primi tot felul de rejecturi de la parteneri mai mult sau mai putin romantici sa viziteze acest site si acest post, eventual sa comenteze sio ei din propria l;or experineta, despre alte categorii sociale cu care au ei mai multa experienta, si va asigur ca va veti simti mult mai bine dupa ce cititi bancul ala si chiar si mult mult mai bine daca indrazniti sa si comentati ceva cam in aceeasi maniera acolo !