01 mai 2011

De la Isar la Isère. Prudențele domnului Inginer

În ținuturile de unde vin eu, spusese Alice, dacă mergi foarte repede, ajungi pînă la urmă într-un loc diferit de cel din care ai plecat. Vai, ce ținuturi lenevoase, comentase Regina Roșie disprețuitor. Aici trebuie să mergi foarte repede ca să rămîi unde ești, și încă de trei ori mai repede ca să ajungi într-un loc diferit.

Cu 120 km/h, completase Moș Pinocchio, pentru că mai repede decît atît poate să fie foarte scump, cel puțin în Elveția. (Dar n-am putea să facem concediu și acasă? sugerase domnu’ Inginer din cînd în cînd cu o timiditate neobișnuită.)

Ys, adică repede și ura, adică rîu. La Isar ca și la Isère. Ce-ți vine în minte cînd te gîndești la Isère? Domnu’ Inginer privi în tavan și enumeră: Apă multă și curată, verdeață, munți, liniște. Ach, și oamenii au fost și ei foarte drăguți, adăugă el sorbind niște vin de Porto din pocalul regal de cristal păstrat de obicei în vitrină pentru zile mari. Piața din Romans-sur-Isère, cu turnul cu glockenspiel dezacordat care cîntă Big Ben, adăugă el, unde am stat și am băut bere... [După un oarecare timp de gîndire și cu oarecare prudență:] Francezii au niște vinuri foarte, foarte bune.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Schimbare de look deci! Fain "schin" :P
Sa-l porti matale sanatos!

vera spunea...

Ha!
S-a schimbat headerul si backgroundul.
Teorie de doi bani: momentul roz (mariage?) a fost depashit.

Pinocchi0 spunea...

Mulțumesc, mulțumesc :-)
Explicația este: Iarna are nevoie de ceva care s-o încălzească, și acel ceva a fost (anul ăsta) roz. Și iată, de 1 mai momentul roz se poate considera depășit, la vie en rose e acum afară.

vera spunea...

Bine. Tu - mai ratzional; io - mai sentimentalicoasa.
Ca nici nu stiu cum e mai bine...

Pinocchi0 spunea...

Păi e bine și'așa, și'așa.