12 mai 2011

Despărțirea de România. Telegrame

Să-mi fie cu iertare, doamnele mele, am zis. Nu înțeleg prea bine ce faceți aici, dar mă văd nevoit să mă retrag. Primul motiv este că, odată luat un angajament cu valoare de contract, am fost lăsat să-mi fac jumătate din treabă, ca să mi se spună apoi că nu voi fi plătit. Nu atît banii, căci suma era oricum simbolică, cît gestul contează. Următoarele motive sînt de profunzime: mentalități, ifose, haos, probleme de comunicare, paranoia, condiții în care nu se poate lucra – sau mă rog, eu unul prefer pînă la urmă să nu. Vă asigur nu mai puțin de stima și considerațiunea mea, ca și de plăcerea cu care am cooperat în ultimii 13 ani, și rămîn același, al dvs. etc., etc., P.

Răspunsul prompt, deși cu o mică întîrziere aproape meditativă: Dragă domnule P., înțelegem și regretăm. Poate vei reveni asupra deciziei, ne-am bucura.

„în această bătălie
pielea obrazului
a fost un scurt triumf”

(Liliana, poeta)

7 comentarii:

Mihaela ( Catwoman) spunea...

munca pe degeaba? dap, e Romania:(

Pinocchi0 spunea...

Dap. Nu vreau să spun că au făcut-o cu ce intenții (m-am întrebat), dar rezultatul ăsta a fost. Și constat că haosul continuă. Și mă bucur (egoist) că am ieșit din balamuc.

cristians. spunea...

Îmi pare nespus de rău, mă simt vinovat!, pentru românii care, după o vreme de exil, aleg să revină în țară, fie și temporar, cu iluziile restabilite, gata să FACĂ ceva - pentru ei, pentru alții - și se lovesc de putoarea asta specifică, de neseriozitatea endemică...

Madelin spunea...

Mda. Se pare ca la noi ifosele sunt the new black.

cristians. spunea...

Ce e aia „the new black”? Să pricepem și noi, neanglofonii. :)

cristians. spunea...

Mda, thought so

visina spunea...

pai ideea era ca negrul e mereu la moda, si din cand in cand se spunem despre ceva ca ar fi "the new black" in sensul ca e in voga si nu o sa dispara curand
(cel putin asa stiam eu)