24 mai 2011

Scene dintr-o căsătorie, trei. Tablou senzual

La orice nuntă gay se vor invita în primul rînd cele mai bune prietene ale mirilor, e musai. Și nu mă refer aici la Andrea și Claudia, ci la niște doamne cu adevărat nobile și distinse ca niște ursitoare. În fruntea lor, trei franțuzoaice: questiune de stil, cum se va vedea îndată. Madame Brillat-Savarin, grațioasă și pură, risipitoare de aparențe și aducătoare de înțelegeri profunde. Madame Brie de Meaux, pariziancă de viță veche, izbăvitoare de otrăvuri și ocrotitoare de sănătate și viață lungă. Madame de Saint Augur, mai vechea noastră cunoștință, rubensiană cu superbi ochi albaștri, binevestitoare de belșug și de plăceri casnice.

Dar iată că veni în urma lor și o a patra, italiancă de origine îndoielnică: signora Taleggio. Domnu’ Inginer, adesea nepăsător în questiuni de stil, n-a rezistat să n-o invite. Fie.

În drum spre casă, în metrou, Moș Pinocchio se interesă dacă galanta adunare se bucură de confortul cuvenit. Și cum se potriveau falduri și dantele, cum se întorceau pietre nestemate și se risipeau parfumuri seducătoare în direcții aparent întîmplătoare, turcul de pe banca de vizavi comentă sec și expert, nu fără o undă de admirație:

– Capră.

9 comentarii:

Mihaela ( Catwoman) spunea...

Hmmm - iar eu, azi, am mancat urda cu unt si cu marar verde :) traiasca branzeturile mirositoare, mai mult sau mai putin frantuzesti:))

vera spunea...

Alo, domnu, m-atzi perdut de tot, nu am intzeles finalul de loc. Dar DE LOC. Ca fiind prea abscons pentru unele dintre noi=io, nu stiu domnii daca ...
Imi place, insa, enorm, cum incepe. Mi se pare una dintre formele de interactziune umana dintre cele mai puternice, satisfacatoare si semnificative.

Rasvan Calin spunea...

:))
baiatu avea ochi de vultur

Pinocchi0 spunea...

Mihaela, nici cele balcanice nu sînt de lepădat, dimpotrivă.

Vera, nu dispéra. Astea au fost numai pregătirile, meniul urmează. Cu gîndul la tine.

Răsvan: Nas.

Mihaela ( Catwoman) spunea...

ah, uitasem: signora Taleggio e o lombardeza faimoasa, nu de origine indoielnica :))

Pinocchi0 spunea...

Hmmmm... Mihaela, tu de partea cui ești de fapt, a mea sau a domnului Inginer, mm?

;-D

Mihaela ( Catwoman) spunea...

Paaai... io-s de partea branzei :))! Si, oricum, tu si cu dl Inginer sunteti acum unul, zice si la patalama!

Madelin spunea...

Ehei, trebuia sa va spuie turcul si unde se adastasera la mucegait branzele respective :)) Aia italieneasca e piperata?

Pinocchi0 spunea...

Nope. Tocmai asta e problema: Signora Taleggio n-are nici sare, nici piper. Și, dacă n-o bagi în seamă așa, vreo săptămînă sau două, se'mpute treaba și face o scenă. De gelozie. Domnu' Inginer i-a cumpărat o cutie ermetica de la Tupperware, smell safe. Pe post de budoir, stă închisă acolo și budează.