29 iulie 2011

Profesorul distrat

Iată un titlu care ar putea deveni o categorie întreagă. Moș Pinocchio recunoaște că se amuză văzîndu-se (involuntar) într-un asemenea rol, pe de o parte îl vede ca pe un semn de alarmă: E pe cale să devină un workaholic?

Desigur că nu. Pentru concertul lui David, lăsă baltă Mharea Șthiință, trase oblonul la ora 5, și porni spre casă. Cîntă o vreme la flaut, apoi văzu cît era ceasul de fapt, se urcă în mașină și porni. Autostrada era blocată, ca în fiecare zi la ora aia. Întîrzie, se enervă, apoi stătu siderat în fața ușii încuiate. Dincolo de ușă, nici un fel de semn de viață. Moș Pinocchio ajunsese cu un sfert de oră prea tîrziu, dar, în același timp, și cu o săptămînă prea devreme.

Pentru mai mulă siguranță, în săptămîna corespunzătoare (adică aseară), Moș Pinocchio le propuse lui Marx și lui Lenin să vină și ei. Marx, în stare de confuzie avansată datorată tribulațiilor sentimentale (în treacăt fie spus: Freddie s-a decis să-și “refacă viața”), a crezut că este concertul lui Gogoscharski și și-a cerut telefonic o mie de scuze nejustificate: ar putea să vină la concert, dar nu vine, pentru că trebuie să-și distragă atenția la cercle français. Tant pis.

Lenin mai întîi a uitat să vină la timp. Tovarășa Leninova l-a sunat pe mobil și l-a întrebat pe unde întîrzie. A venit prompt pe bicicletă, apoi a spus: Numai puțin, că trebuie să-mi fac rugăciunea de seară, nu durează mult. Programul a fost același: Am plecat cu toții cu aceeași întîrziere, am stat la aceeași oră pe aceeași autostradă blocată, drept care am și ajuns la fel de tîrziu. Diferența a fost că ușa era descuiată și am ajuns la aplauzele de început, pierzînd cel mult discursul inaugural.

Concertul a fost un succes. Tovarășa Leninova m-a observat revenind la viață, mișcîndu-mă (inconștient) în ritmul muzicii, și chicotind din loc în loc. De ce chicoteai? m-a întrebat după. În afara poantelor din muzică, chicoteam pentru că pianistul semăna cu grăsanul din Little Britain -- și asta cîntînd Liszt. O fază care nu trebuia ratată în nici un caz.

2 comentarii:

Robert spunea...

Hăăăăă. Mișto clipul, m-am amuzat puțin. =)

Marius spunea...

Am vazut toate sezoanele din Little Britain, si am vazut si sequel-ul "Come fly with me". Tipii astia sunt geniali! :P