03 octombrie 2011

Doi bărbați care dorm în același pat. În Sicilia

Că Signor Baldassare are doi bărbați pe post de chiriași ai casei de vacanță, asta clarificase Moș Pinocchio corectînd mesajul de la biroul de turism, care începea cu formula “stimată doamnă P.”. Mai mult, folosise și formula “partenerul meu”, care ar trebui să fi fost edificatoare, cel puțin pentru angajații unui birou de turism danez.

La fața locului, amfitrionul făcu onorurile casei ajungînd și la punctul delicat:

– …și aici veți dormi. Ecco!

Cîteva gesturi largi indicară etajul superior al unui pat pentru copii (Moș Pinocchio tare și-ar fi dorit un pat cu etaj acum, ehehei, mulți ani) și încă un pat de o persoană adaugat în mod vizibil în scopul sejurului. Domnu’ Inginer chicoti în sinea lui amintindu-și o scenă asemănătoare dintr-un hotel florentin; Moș Pinocchio clarifică lucrurile pe tonul cel mai firesc:

– Nuu, vom dormi în dormitor.

Adunarea se deplasă la locul indicat de Moș Pinocchio. Signor Baldassare făcu ochi mari în direcția patului matrimonial king size pe care îl cunoștea desigur foarte bine, și întrebă:

– Cum adică, vreți să dormiți aici?

Casa de vacanță aflîndu-se în mijlocul unei latifundii dotate cu măslini și viță-de-vie, cu vecinii cei mai apropiați la mai mulți kilometri distanță, în mintea lui Moș Pinocchio se derulară mai multe scene cinematografice: Linșarea lui Jack din “Brokeback Mountain”, tipul cu mitraliera ieșind din tortul congresului “Friends of Italian Opera” din “Some Like it Hot” și, printre ele, aparițiile lui Marlon Brando în rolul de Naș.

5 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

In Sicilia exista o parte a populatiei descendenta din niste invadatori vikingi timpurii, care este in oarecare contrast, desi s-au mai imbalnzit din cauza climei, cu populatia generala mediteraneana. Se poate confirma daca dati peste vreun localnic cu ochi albastri si par roscat (exista). Data viitoare poate ca veti avea noroc de un proprietar de pensiune fost viking, sau poate ca ar trebui sa incurajati agentia de turism daneza sa inceapa sa dea background check la ADN-ul proprietarilor de pensiuni de pe lista lor, astfel incat sa poata organiza calatorii cat mai personalizat satisfacatoare pentru clientii lor din ce in ce mai pretentiosi in secolul XXI. (Daca, cu putin efort de research, indrazniti sa le sugerati acest lucru, exista poate sanse, daca va urmeaza sfatul, sa devina mai prosperi pe viitorii 10 ani, si va vor ramane totodata recunoscatori, rasplatindu-va pe viitor cu calatorii mai ieftine si totodata mai relaxante in Bali sau Bora Bora, de unde probabil ne tragem ca ADN cu totii, desi asta inca nu s-a dovedit.)

impricinatul spunea...

poate ca merita sa-ti amintesti si de Moarte la Venetia? :) Baldassare ar fi fost incantat de outcome, cu conditia sa citeasca textul cap-coada...

Rudolph Aspirant spunea...

Venetia este in tara Italia de Nord, pe cand Sicilia nu face parte nici de acolo, si, intr-o oarecare masura, probabil din cauza vikingilor, nici din Italia de Sud. De aia probabil mie nu mi-a placut de loc Moarte la Venetia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lega_Nord

http://en.wikipedia.org/wiki/Death_in_Venice

Plus ca dintre Apollo si Dionysos, eu tin cu primul, (deoarece, printre altele, chiar el mi-a oferit oportunitatea sa muncesc pe bani multi si fara sa fac mai nimic in postul asta pe care il ocup acum, desi a trebuit sa fac niste sacrificii destul de importante pt. asta si sa inchid ochii si la nesimtirea si lenea lui.)

Rudolph Aspirant spunea...

Important:

Voiam sa zic, ca sa fie cat mai clar, "sa-i fac sacrificii" (lui Apollo), nu "sa fac sacrificii", ca din astea din urma nu recomand nimanui sa faca, ca este, in general, nesanatos.

Dragos spunea...

Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!