27 noiembrie 2011

Devirtualizări. Începem cu Kiddo

La ora H trecute fix sînt la Capșa, îi scrise Moș Pinocchio lui Kiddo. Ia să vedem, ai curajul să bagi capul pe ușă și să zici: Cucu?

Fusese ceea ce se cheamă o acțiune de tip heirup. Bunii și bătrînii mei colegi au analizat, au parlamentat, și între timp au rezervat, întreg procesul durînd pînă la limita (așteptată dureros de scumpă, dar după ce ți-ai scos măseaua nu mai contează) dintre biletele de avion cu prețuri vag convenabile și ofertele de ultimă oră. Dar nu costă decît un mizilic (Moș Pinocchio răsuflă ușurat), o zi liberă (Moș Pinocchio avea să recunoască mai tîrziu că weekendul prelungit i-a făcut bine) și o escală la Sibiu (cu o vedere superbă asupra dealurilor transilvane: albe pe partea umbrită, cafenii pe partea cu soare). Un brizbriz, un pamplezir și’un zorzon.

Moș Pinocchio tocmai savura liniștea aeroportului (din München), a zborului și a numitelor dealuri, cînd văzu autobuzul 783 și spuse ardelenește: No, păi dacă trebuie, trebuie. Totuși nu merse pe scară. Fu doar bălăcărit de o babă (ceva mai tînără ca el, ce-i drept) că și-a proptit geanta peste geamantanul ei, în schimb altă babă de aceeași vîrstă care vindea bilete de metrou încercă să îl distreze făcînd o scamatorie cu o hîrtie de 5 lei (lipsă la rest). N-a reușit. Moș Pinocchio își păstră un calm demn de o cauză mai bună.

Ideea de a-l provoca pe Kiddo să vină la ora H la Capșa și să spună cucu a fost, desigur, o trăsnaie tipică de-a lui Moș Pinocchio. Iar Kiddo a fost suficient de trăsnit să accepte, ceea ce recunoaștem că ne-a plăcut foarte tare. M-a prevenit: Pentru așa un cucu trebuie să fii pregătit, îmi scrise. Apoi, în timp ce mă pupam cu fetele (pe ele nu le numim babe, pentru că nu de vîrstă este vorba aici, și erau tare frumoase), îmi sună telefonul în buzunar. Ei, ești aici? l-am întrebat. Da, mi-a spus. Unde? La ușă. Și m-am întors și l-am văzut.

Iar acum citiți continuarea pe blogul lui Kiddo.

Un comentariu:

vera spunea...

Ai scris ca pe vremuri. Mi-am amintit de ce am inceput sa te vizitez.
Si? Cum a fost?
V-atzi zbintzuit pin' la ziua?