01 noiembrie 2011

Masa pustie

În nu mai știu care film (desigur în mai multe), cineva trece cu mașina peste piciorul altcuiva, ăla urlă de durere, toată lumea se tăvălește pe jos de rîs, în scena următoare tipul apare cu un ghips cît toate zilele, aleargă cu el în toate direcțiile, trage cuiva un șut cu ghipsul, lumea iar se tăvălește, etc., etc.

Madam Ruth a reușit să ia benzină în poziție de balet și să-i treacă peste picior un mucos de 21 de ani cu BMWul lu’ ta’su. Iar doctorii au reușit să-i salveze piciorul. N-am știut nimic, i-am dat telefon și am vrut s-o iau peste, eh, picior: Mai trăiești? Mai trăia. Duminică ne-am înființat la ea cu o prăjitură, specialitatea domnului Inginer. Vezi că ai o viespe, să nu muști din ea. S-au mușcat reciproc.

Biroul ei lîngă al meu. Al ei, și al studenților care lucrează pentru mine. Nu mai am studenți care lucrează pentru mine. Madam Ruth stă acasă cu o cizmă de plastic. Pe birou e ordine ca niciodată, ultimul student care a lucrat pentru mine a aruncat hîriile de prisos și a făcut ordine la milimetru. Masa e pustie. Și nici măcar hîrtiile pe care le arunc eu din cînd în cînd într-acolo, nici măcar puloverul meu roșu aruncat pe spătarul scaunului, telefonul care clipocește din ledul verde, nu umplu nimic.

Un loc foarte gol este un loc pentru altceva. Pentru cu totul altceva. Sînt aici, dragii mei. Nu v-am părăsit. Dragii mei, neprețuiții mei, cititorii mei.

8 comentarii:

cristians. spunea...

Aici suntem. Nici noi n-am putea fără ochii tăi. Ne-om reveni noi...

Pinocchi0 spunea...

Mă bucur.
Revenim întotdeauna, dar unde?

(Altfel mai vroiam să-ți spun că am văzut filmul cu "chère madame, je vous baise chaleureusment"; poanta e strecurată destul de discret printre altele :-)

Irina spunea...

Eu chiar începusem să mă îngrijorez...

cristians. spunea...

Acuma să nu-mi spui că vrei să sublinezi că poanta nu are acel impact sugerat de mine în însemnarea-mi mai veche! Felul cum e „insinuată” plus formularea ei, cuvintele alese pentru a o formula provoacă un efect devastator umoristic. Am râs cumva agresiv-obscen-inocent! :) Să reținem: doamna respectivă era și fiica lui!

Daniel spunea...

Si sa te puna dracu' sa ne parasesti! Ca te urmaresc cu british intelligence! :P
:* >:D<

Pinocchi0 spunea...

:-D

Cristian, sigur, poanta este total și absolut obscen-inocentă. Ca bomboana de porc mistreț.

cristians. spunea...

Mnoa, nu stiu ce vrei sa spui, poate ca tie ti-a ofensat pudoarea. :)

Pinocchi0 spunea...

Pudoarea, oh! *blush*

(Și după aia: *hohote*de*rîs*de*cotoroanță*bătrînă*)