13 decembrie 2011

Matrimoniale

hei băiete tralala
ce mai face fata ta
fata mea nu mai e fată
ce’ntîmplare ne’ntîmplată
nu mai e ce-a fost odată


Povesteam prin toamnă ce stupoare poate să producă pentru o gazdă turistică ideea că doi bărbați ar putea să doarmă împreună într-un pat matrimonial. Am povestit același lucru la întîlnirea quasianuală cu cei doi Matthiași, Matthias A. și Matthias B., proaspăt mutați într-un apartament nou.

Ach stai să vezi, spuse unul din ei. (Desigur cel mare, responsabilul cu poveștile, cel mic fiind responsabil cu bucătăria.) Am fost în concediu în Madeira și am primit un upgrade: În loc de cameră de hotel, am primit suita matrimonială. Perfect, minunat. Cînd am ajuns acolo și ne-au văzut la recepție, ochii cît cepele. S-au tot bîlbîit vreo cinci minute și ne-au tot spus ca au o problema cu suita, dar n-au vrut să spuna ce s-a întîmplat. Într-un tîrziu, a ieșit la iveală: Suita nu avea decît un pat matrimonial. Aaaa, nici o problemă. Etc., etc.

Nimic nou pînă aici. Cînd au ajuns în acea suită, au descoperit și cauza neînțelegerii. Pe masă îi aștepta un cadou mic și amabil (bombonele frumos împachetate) cu un bilet: Mr & Mrs Matthias.

Trăiască clișeele despre împărțirea rolurilor în cuplurile de bărbați, deși în cazul Matthiașilor nu sînt chiar așa de departe de adevăr. Rolurile se împart și între Moș Pinocchio și domnu’ Inginer, cel de-al doilea fiind întotdeauna gata să spună o poveste “și mai și”. Numai că de data asta Moș Pinocchio i-a luat-o înainte, zicînd: Ach Matthias, închipuie-ți că v-ați mai și căsători și ați mai avea amîndoi și același nume de familie.

Ar-fi-leșinaat-cu-tooții-la-receepție, îngînară în cor Matthias cel mare, Matthias cel mic din bucătărie, domnu’ Inginer și cu Moș Pinocchio la unison.

Un comentariu:

Mihaela ( Catwoman) spunea...

:)) Din fericire, aproape nu se mira ca doua femei impart un pat matrimonial :); daca nu ar functiona in favoarea mea, aproape ca m-as plange de discriminare:))