04 ianuarie 2012

Uimiri japoneze. Unu

Nu este de așteptat să găsești pe cineva la lucru în prima zi lucrătoare a anului, și cu atît mai puțin într-o instituție de stat. Se gîndi Moș Pinocchio. Ceea ce nu îl împiedică să dea telefon. Telefonul sună o vreme, și sfîrși prin a confirma presupunerea de mai sus.

Și totuși. Peste un sfert de oră, telefonul de pe masa de lucru a lui Moș Pinocchio (care, ei bine da, era la birou) fredonă cîntecul binecunoscut. O voce intonă un amestec amabil de germană și japoneză:

– Aici consulatul general al Japoniei. Cineva a încercat să ne sune de la acest număr. Ne cerem scuze, dar centrala noastră e puțin defectă. Ce putem face pentru dvs.?

Moș Pinocchio mulțumi frumos pentru contact, apoi întrebă etc., etc.

Aha.

3 comentarii:

marul spunea...

incorect label . surasul hiroshimei ar arata precum radiografiile cu raze x . doar daca avem imaginatie . in rest , pulbere peste pulbere . va mai scoliti putin , domnu' inginer ? :)

Rudolph Aspirant spunea...

Am nevoie de informatii concrete re Japonia si eu. S-a reinnoit acordul re lipsa de vize necesare pt turisti sub 90 de zile dintre Romania si Japonia, care fusese dat intial pe 2 ani din toamna sau iarna 2009 ? Ca cetatean roman acum mai ai voie sa te duci acolo fara viza, sau trebuie sa te deplasezi ca inainte de acord la Ambasada japoniei din Bucuresti ca sa iei viza de turist din nou ? Ca efectiv de pe net primesc informatii contradictorii, si site-ul Ambasadei Japoniei din RO, nu e recent actualizat in legatura cu asta, iar in cel nou al MAE-ului, care e si ala updated destul de fragmentar/haotic nici atata.

Rudolph Aspirant spunea...

No one ? Chiar nu am chef sa comunic la nivel oficial cu Ambasada Japoniei in acest moment.