14 martie 2012

Ce curios. Ficțiune

În timp ce făceam duș după antrenament, am auzit din whirlpool un chicotit care putea foarte bine să fie al domnului Inginer. Ceea ce altfel nu m-ar fi mirat din cale’afară, dacă n-ar fi toți atît de japonezi în jurul meu.

3 comentarii:

impricinatul spunea...

mai, cat de minunat "canta" nenorocitul...
e ciudat pentru un, scuze, straight sa se gandeasca la ce fel de dragoste traia freddie. pe vremea cand nu stiam ce orientare sexuala avea, imi traiam descarcarile amoroase hetero pe muzica lui neimaginandu-mi ca destinatarul real ar fi putut sa fie tot un... mascul. bizara traire dupa devoalarea situatiei de fapt!
bizara, extrem de speciala si cu totul reconfortanta, pentru mine, cel putin. nu de alta, dar sper in desprinderea unor anumite concepte de parazitajul sexual. adica: sunt lucruri care pur si simplu sunt, fara sensuri unidirectionale (scuze redundanta :) )

Cora_ spunea...

ooooh, presupun(sper) ca imediat ce ai ajuns la un telefon/calculator, i-ai spus/scris ce-ai auzit. eu asa as face... :)

Pinocchi0 spunea...

Cora, sigur că da.

Împricinatule, aici sînt două puncte de vedere diferite, al mesajului artistic, și al psihologiei creației. Văzut din primul, este vorba de dragoste, punct. În măsura în care homosexualitatea joacă vreun rol la nivelul narativ, ea are de obicei și o altă semnificație, mai profundă -- vezi, de exemplu, sonetele lui Shakespeare. Din punctul de vedere al psihologiei creației, cu siguranță că a fost undeva o rană, care a dat sensibilitatea necesară. Mi se pare că în perioada cînd Freddie a scris "Take my breath away" avea o parteneră -- cu care a rămas mai tîrziu bun prieten. Probabil de aici subtextul neîmplinirii. Ca la coloana lui Mnemon, cînd Freddie și-a făcut comingoutul, stricăciunea a fost reparată, iar Queen a cîntat chestii gen "Radio Gaga".