01 aprilie 2012

Scandal gay în Japonia. De 1 aprilie

Dacă veți privi cu atenție fotografia de mai jos, veți vedea niște triunghiuri rozii – eh, vroiam să scriu în același timp roșii și roz, dar a ieșit rozii – care amintesc celor avizați de triungiul roz cu care erau marcați homosexualii pe vremea lui Hitler, de preferință în lagărele de concentrare. Și ce caută ele lipite de ferestrele unui bloc din Hiroshima? Păi să vedem, putem să zicem așa: Ele marchează locuințele celor din comunitatea gay. Ce scandal, ce discriminare, etc., etc.

– Bine, dar nu poți să le faci japonezilor una ca asta, se înnegură domnu’ Inginer în timp ce găteam împreună via Skype, el la München și eu la Hiroshima.

Nu, nu pot. Nici măcar de 1 aprilie. Sînt prea drăguți pentru asta.



Ferestrele cu pricina, ca s-o spunem p’a dreaptă, sînt ieșiri de urgență în caz de incendiu. Voilà. Dacă arde casa, te duci la geamurile marcate cu triunghiuri rozii și aștepți pompierii să vină cu scara și să te ia. Asta e. Mă amuză totuși ideea că interpretarea cealaltă s-ar fi putut răspîndi prin blogosfera românească de 1 aprilie. Haha.

2 comentarii:

Daniel spunea...

Uite, eu unul pusesm botul, imi crescuse tensiunea,ma taiasera apele, si mi se evidentiase bine de tot o vena pe frunte!
Deci mi-am luat-o! :))))))

Pinocchi0 spunea...

:-D
Asta înseamnă că n-am scris degeaba povestea :-)