18 decembrie 2015

Amintiri din conced: Paris (2)

Ca să ne aducem aminte: 29 aprilie. Căutam o perspectiva mai altfel spre turn, și am ajuns în fața acelei cafenele. (Restaurant românesc alături.) La una din mesele minuscule, o doamnă își bea cafeaua și se amuza și ea ca și mine, mi-a spus.

2 comentarii:

Rudolph Aspirant spunea...

Parisul...mereu surprinzator pt turisti ! E, intr-adevar unul din putinele orase realmente interesant turistice, care merita revizitat si privit din mai multe perspective. E ca o carte din aia clasica ff inalt calitativa din acest punct de vedere, o carte care chiar merita recitita la diverse varste. Nu cred ca sunt prea multe astfel de carti pe lume, insa poate cred asta pt ca nu am citit eu prea multe. Dar am citit Razboi si Pace, de ex, de 2 ori, chiar integral, si chiar mi-a placut in alte feluri de fiecare data. Dar nu stiu daca asta e si poate pt ca fusese alt traducator sau si poate pt ca am citit-o in alta limba de fiecare data. Sau cat tinea de mine, ca prima oara aveam 14 ani, si a doua catre 19. (Dupa 22 de ani nu am mai citit beletristica decat politiste, si cateva de non-fictiune romantata, gen travel essay). Efectiv nu am mai avut nici timp nici oportunitati din alea cum avusesem in adolescenta, cu obligatii ff reduse. Dar nici asa motivatie nu am mai avut. E posibil si ca dl James Joyce sa fie de vina. Pt ca efectiv cand am deschis Ulise, efectiv mai mult din obligatie, pt ca ma simteam chiar vinovat, (la fel cum ma voi simti si fata de dl Proust, insa nu cred ca el s-ar fi suparat pe mine ca l-am ignorat, oricum nu cred ca eram genul lui, adica nu ar fi fost intrigat de mine daca ar fi trecut pe langa mine asa pe strada, pe cand de o posibila suparare a dl Joyce fata de mine eram si inca raman cam intimidat), dar zau, nu am putut sa citesc cartea aia, desi am simtit empatie fata de autor si personajul lui, dar nu am putut si cu asta basta cu beletristica serioasa pt mine personal ! Dar NU ma laud, scriu asta ca sa ma dau exemplu negativ fata de tineretul in formare (in caz ca trece pe aicea desi ma cam indoiesc)...nu faceti ca mine, nu va dati batuti, eu sunt mai las si nevricos, sa nu fiti ca mine !

Rudolph Aspirant spunea...

Pinocchio, eu nu mai rezist mult pe Facebook daca nu faci ceva sa devii din nou membru. Sau macar pe Twitter...esti pe Twitter ? Pe Renren chinez ai incercat ? Pe Vkontakte cu chirilice din RP Moldova ? Zau, gaseste si tu o platforma de socializare si invita-ma si pe mine, ca daca esti tu social raman si
eu social, ca altfel nu mai rezist, e o plictiseala
monstru, toti sunt ori insuportabil de seriosi, ori
glumeti gen American Pie incontinuu. Ce am
apreciat eu la tine e totusi un simt al umorului asa
mai sumbru (pe care nu sunt sigur ca il urmaresti
in mod expres, insa uneori iese chiar la nivel de
Familia Addams, adica totusi horror mai suportabil
si PG-13, nu asa de crud violent gen Alinuta, ca de ala mie mi-e cam frica, si nu suport in doze prea mari).