04 iulie 2004

Re: Cind am timp?

----- Original Message -----
From: Pinocchio N.Collodi
Sent: Friday, June 04, 2004 12:22 PM
Subject: Re: Cind am timp?

Buna dimineata!

Ce s-a intimplat de fapt cu gayandrei? E in reparatie si intretinere, sau s-a dus si asta de ripa? Sper ca prima varianta e cea corecta. Iti ofer o pagina de jurnal noua si inedita, just for you! :-)

Ca sa nu ramii cu o imagine nepotrivita despre persoana mea fizica, iti mai ofer o poza recenta, cu ceva carnitza in plus pe ramurele. Sa-i zicem "Dupa 20 de ani": Iata-l pe d'Artagnan in ianuarie 2004, cu 6-7 kg in plus fata de septembrie 1983 (?) si tot in apropierea marii. De data asta nu linga campingul de la Navodari, ci intr-un satuc din Gran Canaria, despre care tot ce mai stiu este ca era decorat cu niste statui de bronz destul de interesante. Privirea imi era usor tulbure, cred ca eram cam terminat dupa multe serpentine cu masina, unele conditionate de relief, altele de necunoasterea geografiei locale.

Ar fi bine sa nu iei prea serios ceea ce numesti "vocatia mea universitara". Imi aduc aminte de o scena... N-am idee daca numele MS iti spune ceva; era pe vremea cind se pregatea pentru admitere la Arhitectura si ma rugase sa ii explic oarece pentru examenele de matematica. Cum graficele erau pe atunci marea mea pasiune, m-am apucat sa i le explic. In timpul explicatiilor, m-a privit picata pe spate de admiratie si mi-a spus: Vai, ce destept esti tu! (Sigur ca m-am simtit luat peste picior.) Apoi a ales dintr-unul din vasele de pe planseta o pensula mai moale (din cele chinezesti, cu par negru si fin) si a inceput sa ma mingiie cu ea pe fata, in timp ce eu nu vroiam sa aud si sa vad nimic altceva decit domenii de definitie, limite, asimptote, derivate...

Comunicarea este o tema care ma pasioneaza si ea de mai multi ani de zile - insa cred ca vorbim aici despre lucruri diferite. Cred ca tu te referi la ea intr-un sens mai apropiat de jurnalistica, iar eu in sensul psihologiei. Mi-am facut doctoratul in pedagogie, despre invatarea cu medii electronice (voilà!), si cu psihologie sociala si psiholinguistica drept specialitati secundare. Ei bine, da, inainte de toate astea am fost si inginer electronist :-))

Nu numai ca nu locuiesc impreuna cu domnu' Inginer (l-am botezat asa prin contrast cu domnu' Doctor, care as fi eu; apoi mai era si "Ödipussi", una din putinele comedii germane cu adevarat bune, despre care precis ca am sa-ti povestesc cindva), dar ne despart cam 450 km in linie dreapta; numai ca trenul prin definitie nu circula in linie dreapta. El sta undeva la nord de Frankfurt, drept care reusim sa ne vedem cam o data la doua saptamini, plus concediile. Este si asta o poveste, cum ne-am cunoscut; cred ca am scris despre asta in scrisoarea catre Gabi. Am sa revin.

[...]

Cabinetul meu universitar... *smile* Da, lucrez la Universitate, intr-o cladire de o culoare pe care studentii o numesc cu tandra ironie roz-purcelus. La un cercle français, cineva ma intrebase odata: Ah, tu travailles dans le bâtiment cochon? Traducerea a fost perfecta (original: Schweinchenbau), capatind in plus din traducere o usoara nuanta echivoca, de-a dreptul savuroasa. Cafeaua mi-am baut-o acasa - beau destul de rar cafea, si inca mai rar la birou. Problema este ca o fac dupa buna reteta romaneasca, in ibric (nu pot sa sufar filtrul) si, ca sa fie pe gustul meu, o fac tare, dupa care ma doare stomacul si incep sa tremur. Ma infrupt in continuare - cit mai am - din rezerva de cafea pe care mi-am luat-o din Gran Canaria, si care este mai mult decit moderata la procentul de cofeina. O beau dintr-o ceasca de espresso, speciala prin faptul ca mi-a facut-o cadou de ziua mea o colega adorabila.

Linga monitorul calculatorului am in ultima vreme mereu o vaza cu flori. (Colegii mei: Ah, ai zi de nastere, felicitari! Daaa, in noiembrie, multumesc.) Deasupra, pe perete, citeva fotografii de acum doi ani cu diverse ferestre din Lausanne, un curcubeu mare desenat de Prinzessa cindva de ziua mea, un dovleac cu o luminare in el desenat si decupat de Gogoscharski, o poza cu o familie de coala, o gravura "The Enraged Musician" cu calendarul din 1997 (l-am adus de la Cremona, de la un lutier, habar n-aveam pe atunci ce an avea sa fie pentru mine 1997) si diverse alte hirtii si notite, printre care citatul: Outside of a dog, a book is a man's best friend. Inside of a dog is too dark to read. Groucho Marx, cine altcineva?

Ei bine si reactia vazind mesajul de la tine - bineinteles ca m-am bucurat; il asteptam.

Si eu ma opresc aici pentru ca timpul, vai, timpul...

Niciun comentariu: