09 noiembrie 2007

Meditatii despre casatoria homo

Intors din Romania si refacut dupa chinurile acelor tribulatii, meditez la lumina pasnica si caldura placuta iradiata de ecranul calculatorului, in timp ce afara, iata, a inceput sa ninga.

Un film din anii 30, colorat retroactiv. Personajul negativ (rau de tot, batrin si urit) reuseste sa o santajeze pe tinara si frumoasa pastorita sa il ia de barbat. Scena casatoriei: Mireasa voalata ermetic primeste inelul pe deget. And now you may kiss the bride. Mirele abject munceste o vreme sa dea voalul la o parte, de sub care apare Stan Laurel cu peruca blonda, mult mai sleampat decit de obicei, scarpinindu-se in crestetul capului. Personajul negativ face gesturi patetice si amenintatoare, poporul jubileaza, personajul o ia la fuga, multimea dupa el, etc.

Stan si Ollie ramin singuri in casa personajului negativ, Stan in continuare in rochia de mireasa sleampata. Se felicita reciproc, apoi Stan spune: OK, now let's go home. Ollie ii explica: Tu trebuie sa ramii aici, ca te-ai casatorit cu el. Si ii arata verigheta nimerita pe degetul mic. Stan incepe sa plinga de ti se rupe inima: But I don't love him!

3 comentarii:

Anonim spunea...

intotdeauna m-a induiosat plânsul lui stan si umorul acela simplu si totodata atât de adânc.imi pare rau pentru generatiile televiziunii in culori si din punctul asta de vedere.

si iar trebuie sa te laud: ai un har nemaipomenit ! descrii in asa fel incât nu mai stiu daca am vazut episodul cu "but i don't love him" sau am citit abia acum povestioara, aici.

willkommen zurück :) din românia "aia"

Anonim spunea...

doar dragostea conteaza, talcuiesc eu raspunsul

Pinocchi0 spunea...

Anonim, multumesc, ma bucur sa aflu ca iti place cum scriu. M-as bucura si daca am scapa macar un pic de anonimitatea internetului si ne-am cunoaste intr-un fel oarecare.

Dar revenind la Stan si scena descrisa: Mie mi se pare ca este la un pas de tragic. Aici se vede genialitatea artistului. Jucata altfel, ar fi fost o scena de tragedie. La Almodovar ar fi fost si tragedie si comedie. Chiar, nu credeti ca Stan si Bran in scena asta, poate si in altele, sunt precursori ai lui Almodovar? (Desigur, Stan mai mult decit Bran.)