21 noiembrie 2007

Radio Days

A fost odata in acele zile in care nu se auzise inca de Web 2.0, pe cind chatuiam inca in IRC, iar in momentele de maxim lux, entuziasm si voluptate dadeam drumul la web cam si faceam conferinte video cu CUseeme, si asa il gaseam pe domnu' Inginer...

Am uitat cum il chema. Stiu ca statea undeva in apropierea biroului meu si ca tare i-ar mai fi placut de mine. Eu il gaseam putin cam ramas in anii '80, putin cam efeminat, putin cam pretentios, cu limba cam sloboda si cam ascutita chiar si pentru homosexualul patratic mediu. Apoi avea "jestul caractieristic", acea inclinare inconfundabila catre asistenta sociala, atit de comuna comunitatii... Ei, si cum se impaca stilul de comunicare generos condimentat cu vâna sociala, mm?

Pai sa vedeti, intr-o buna zi mi-a spus pe #gaymuenchen intre patru ochi (nemaisocotind si ochelarii amindorura): Canalul asta e plin de pedofili. Nu ma crezi? Spune tu numa ca ai mai putin de 18 ani, si ai sa vezi ce oferte ti se fac. Cum eram pe atunci "cherchez la femme, gata oricind de'un dulce bairam", mi-am luat ramas-bun fatarnic de la obisnuitii canalului (in primul rind armata de administratori de sistem care erau zi si noapte online), am iesit, mi-am schimbat numele si am reintrat. Ma chema bambi16. Domnu' Inginer se topeste si in ziua de azi cind isi aduce aminte.

Si ce s-a intimplat? Ei bine... s-a intimplat ca pedofili de demascat nu am gasit, singurii care au vrut sa vorbeasca cu mine atunci aveau si ei, unul 16 si unul 17 ani. M-am straduit foarte, foarte tare sa conversez in spiritul acelei identitati. Nu am reusit. Cei doi mi-au vorbit cu o sinceritate dezarmanta. Mi s-a facut rusine. Le-am spus adevarul si experimentul s-a incheiat.

Citeva zile mai tirziu, intr-un alt experiment cu aerul unei orgii de nicknames, aveam sa ma numesc pentru prima data Pinocchio.

7 comentarii:

Anonim spunea...

hmmz :-? Si ai reusit ceva cu asta ?! :-?

Pinocchi0 spunea...

Daca la cei doi (foarte) tineri te referi, nu i-am vazut niciodata. Altfel sigur ca am reusit, numele de Pinocchio il port cu succes si in ziua de azi, nu? :-)

Anonim spunea...

Pai da asa se pare cu numele de pinocchio ... si anyways de ce ti se spune asa?:) ai nasu mare?:)) :P sau you liar?

Pinocchi0 spunea...

Aaaaaaach jaaaaa... :-)
Intrebarea asta este clasica; frequently asked. Ca sa dau un raspuns nou: Mi se spune asa, pentru ca asa am vrut eu sa mi se spuna. Simplu, nu?

Anonim spunea...

mda foarte simplu chiar prea simplu pentru un pinocchi0 ;)

Pinocchi0 spunea...

Se pare de altfel ca nu sunt singurul. Mi s-a spus ca la Cluj mai este cineva care isi zice Pinocchio pe #gayromania si cu care am fost confundat ocazional. De aici si 0 in loc de o.

Anonim spunea...

aha aha am inteles :)