22 februarie 2008

Un certain regard

Chiar fusese o zi frumoasa. Iar acum stateam cu gura cascata si ma uitam fix in ochii lui cum venise erotic de aproape de mine si imi pilea maseaua. Speculasem de atitea ori impreuna cu domnu’ Inginer daca o fi gay sa nu. Dar, spuneam, cu timpul notele lui de plata devenisera un subiect de conversatie mai generos decit orientarea lui sexuala.

Spre sfirsitul celor doua ore de bricolat, am auzit soneria si mi-am inchipuit ca trebuie sa fie pacientul urmator – desi, la drept vorbind, ora era inaintata. Apoi i-am auzit pe cei doi asistenti spunind buna seara. Tonul era prea familiar. L-am vazut pe el trimitind o privire scurta si albastra cu puncte aurii in directia usii. Imbatrinise, cred, in cei opt ani de zile. Nu mai avea rigiditatea de la inceput, cu care trebuia sa isi convinga pacientii de seriozitatea si competenta lui, si sa-si tina in friu asistentele. Facuse riduri sub ochi, din cele care apar cind zimbesti. Punctele aurii erau din ce in ce mai calde. Era o privire tandra.

Cind am plecat, ametit inca de anestezic, am vazut-o: Era o fata frumoasa.

5 comentarii:

Anonim spunea...

eu m-am dus aproape dintotdeauna la aceeasi dentista, prietena cu mama. iar cand luna trecuta m-am dus la un barbat, mi s-a parut tare ciudat, ca si cum prea intim, imi venea sa-l imping mai incolo.

Anonim spunea...

http://www.trilulilu.ro/sor_23/9c6d59a1cf8fb6

Noroc ca:
http://www.trilulilu.ro/anna_k/d2cd5cf681ad17

Pinocchi0 spunea...

Ascultind cele doua cintece (intotdeauna m-am dat in vint dupa Andrias, multumesc Madelin!) am dat peste un al treilea: "Nimeni n-o plece pe Leana". Si foarte tare ma intreb: Oare cintecul asta a fost compus inainte de 90?

Anonim spunea...

http://alexandries.free.fr/andries/documente/piesele/texterioare.html

Dar o fi compus-o inainte, si o fi cantat-o prin cluburi, pe la serbari...

Pinocchi0 spunea...

Haha, deci am nimerit-o!!! :-))

Dar apropo de completarea "...in felul in care o plac eu": Pe vremuri, in caminul Arhitecturii, in nu mai stiu care camera, niste fete isi pusesera pe perete o gramada de taieturi din ziare, poze cu susnumita, si evident ca nu din orice ziare, ci cu predilectie din Scînteia. Nimeni nu stia ce sa creada, si toti erau foarte atenti ce vorbesc cind erau fetele alea prin apropiere. Eu acum ce sa zic -- daca era banc, cred ca era tare bun.