22 iulie 2008

Turul apartamentului

Luni dimineata, dupa mutat, senzatia ca sunt batut de soarta si calcat de transrapid. Cind totul se invirteste, inclusiv casa, incercarea de a merge pe bicicleta este sortita esecului. Incercarile de activitati inca si mai intelectuale la fel. Ma dezbrac si ramin acasa.

Mai intii pe sezlongul Le Corbuisier al domnului Inginer, locul meu preferat de huzur, in camera de zi. Apoi pe madame de Recamier in salon. Continund drumul, ajung in dormitorul conjugal, gol in asternutul racoros. Aici dorm vreo doua ore. Interludiu in bucatarie, caci sufar vizibil de subnutritie; dar masa de prinz se ia in sufragerie. In camera de lucru, scurta convorbire telefonica cu secretara: nu vin. Ca sa nu-mi pierd conditia, studiul scurt si de rutina in camera de muzica. Ma intorc in camera de zi, de data asta pe canapea. Somnul este totusi mai dulce in intimitatea boudoirului. Apoi in camera de lectura, cu “Ultima licorna”, regasita la mutat. Ma ia un somn dulce, in dormitorul meu individual, destinat noptilor cu sforaituri. Nu, parca e totusi mai bine in camera copilutzului. Apoi musai cafeaua in salon.

Pamintul e rotund: Domnu’ Inginer, intors de la lucru, ma regaseste pe sezlong in camera de zi. Maninca si el, apoi mergem pe santierul de renovari, reparatii si reamenajari.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asa ceva nu se poate! Asta cu cadourile pe urmatorii zece ani, zic. Deci, e mult prea trist.
Jur ca am vrut sa(-ti?) cumpar de la BIG un tricou negru cu un scorpion auriu aplicat in fata, ca obol gafei :-)
Apoi m-am mai uitat lung intr-un magazin de suveniruri din Oradea la un tablou mic cu rama ce avea dincolo de geam un scorpion impaiat spre vesnicie.
Dar un cadou mic si secret tot am pentru tine. Promit ca e fara de scorpioni :-)

Pinocchi0 spunea...

Care gafa? Capacitatile mele cognitive se pare ca au fost si ele afectate temporar. O fi scorpionul zodia mea, dar dupa animalul in sine nu s-ar zice ca ma dau in vint.

Un cadou? Un cadou?? *curios*

Anonim spunea...

Pai cand m-ai intrebat tu daca-s scorpion ca zodie si io am negat vehement ca nu-mi plac scorpionii. Si tu ai povestit si de faza cu cei trei scorpioni si o secretara de la tine de la serviciu :-) Si mi-a dat un link la Catherine, remember?

Un cadou, un cadou, da. Trebuie doar ambalat. *buze pecetluite*

PS
Imi pare bine ca ai regasit cartea Licornei.