07 august 2008

Ciorapi gay

Madelin mi-a atras atentia, in discutia de la postul precedent, asupra diferentei de nuanta dintre ciorapi si sosete. Am raspuns ca barbatilor le este in general indiferenta nuanta asta, pentru ca poarta sosete numindu-le, pentru simplitate, ciorapi; iar cazurile in care un barbat poarta ciorapi in sens strict sunt rare si speciale.

Si spunind asta am dat peste o madlena proaspata si bine pudrata, din saptamina nebuna a mutatului.

Noul apartament avind dupa moda americana in fiecare camera cite un dulap in perete, am desfiintat cu parere de rau dulapul meu de haine, folosit prea putin, si totusi destul ca sa prind drag de el. Golindu-l, am dat peste o pereche de sosete “de lux”. Ca sa fiu foarte exact: Sosete, adica lungi, respectiv scurte pina la jumatatea distantei intre glezna si genunchi, dar ciorapi, adica din materialul tipic al ciorapilor de dama, pe care nu am sa ma aventurez acum sa il numesc matase. Transparenti si de culoarea pielii.

Cadou de la matusa mea preferata: Cunoscuse cindva un mare arhitect bucurestean, un barbat extrem de fin care purta asemenea ciorapi. Dumneaei a fost la fel de fina si nu mi-a spus nimic direct despre orientarea lui sexuala. Am apreciat complimentul si cadoul, m-am intrebat in sinea mea la ce fel de ocazii speciale as putea sa-l port, si m-am simtit scuturat de fiori cu amplitudine de calamitate naturala. Ciorapi roz la examen de diploma da; ciorapi transparenti de matase seara la opera ba. Totul are o limita. Au ajuns in sertarul corespunzator, sub halda de ciorapi negri printre care stralucesc, ca pepitele de aur nativ si la fel de rare, ciorapii roz, ciorapii portocalii si ciorapii cu dungi.

La mutare, am aplicat regula conform careia lucrurile de care nu te-ai atins doi ani de zile iti vor folosi cu atit mai putin in urmatorii doi, sau douazeci, sau doua sute, de ani – si i-am facut cadou Colombinei, odata cu dulapul de haine. Arlechinul ricana: Aha, deci matusa ta stie.

Bineinteles ca stie, dar asta e alta madlena.



9 comentarii:

monsoux spunea...

ăştia, transparenţii, se numesc "dresuri".

Pinocchi0 spunea...

Asta ma depaseste. N-am stiut niciodata ce este un dres.

vvritz spunea...

depinde de zona geografică, în banat le zice dresuri (sau ştrimfi), pe la braşov le zice ştrampi. oricum, ca notă de modă, nu se mai poartă de câţiva ani transparenţii, ci maţii.

Pinocchi0 spunea...

Ah vezi, stiam eu ce stiam :-D

Zaza spunea...

LOL, dresul e chestia aia cu chilot inclus. Dar o femeie adevărată n-ar purta în viaţa ei aşa ceva, heh.

În fine, am o nedumerire: chestiile alea fine sunt -evident- echivoce, dar din câte ştiu eu nu sunt/erau exclusiv aşa.

În orice caz, moment glorios.

Anonim spunea...

Pi io nu stiam de ce le ziceti voi ciorapi la sosete si am inteles acuma.

PS
De strampi stiu. Desi la noi, la Ploiesti, se spune asa celor de bumbac.

Dar "shtrimfi de matasa" suna imparabil. Mai ales daca n-au nici chilot inclus...

vvritz spunea...

ceea ce-mi aminteşte de povestea unei bune prietene (de vârsta mamei mele, aşa mă orientez eu!), care mi-a spus că mama ei n-a purtat niciodată chiloţi. şi cum o dată, la Sinaia, unde aveau ei casă, a căzut mama ei ca o plăcintă într-o movilă de zăpadă, cu picioarele desfăcute, iar asta, prietena, s-a distrat grozav. şi, ca să ne înţelegem, mama ei era o femeie de familie bună, aristocratică, medic pediatru.

Pinocchi0 spunea...

Tot din mediul pediatrilor, care intimplator imi este familiar, parca imi aduc aminte ca exista niste motive obiective de sanatate pentru care e mai bine asa -- plus distinctia unei anume naturalete. Intrebarea este cam la fel cu seria: O adevarata doamna nu alearga niciodata dupa tramvai (dar alearga dupa barbati cind este cazul). Aici: O adevarata doamna cade in zapada ca o placinta si cu picioarele desfacute?

:-D

Ioana Dark a lu Noe spunea...

Eram acum 6 ani la Sighisoara cu un grup si am dormit cu ei in aceeasi casa si la un moment dat aud "mi-am pus chiloti pentru ca va respect, dar eu nu port de obicei". he he.