27 ianuarie 2009

Despre casatorie

6 comentarii:

Anonim spunea...

Suedia se pregateste sa modifice legislatia, parlamentul discuta acum propunerea de schimbare (6 din cele 7 partide, guvernare + opozitie, sunt pro), data estimata este 1 mai 2009 :)

Asta ar fi trebuit sa se intample in vara 2007, apoi vara 2008...dar evident ca s-au lungit cat au putut. Noi ne plictisiseram, asa ca am incheiat ´parteneriat´ - ce tampit suna, parca ne-am deschis firma! Cand se schimba legislatia vom fi upgradate automat.

Pinocchi0 spunea...

HAA, Muumi, ce surpriza!!! Ma bucur ca te vad!

Stii, aveam odata un coleg de birou finlandez, pe care l-am iubit foarte tare (dar). Si, fiind vorba de aceeasi tema, el mi-a spus ceva de genul: Daaa, dar asta era in Suedia...

:-)

Anonim spunea...

Din categoria barfe traditionale finlandeze despre suedezi: toti barbatii suedezi sunt gay...(ar vrea unii!) Restul de barfe finlandeze despre suedezi si suedeze despre finlandezi mi-ar lua toata ziua sa le scriu.

Finlanda ramane deocamdata la stadiul de parteneriat, nu am auzit sa fi inceput discutii serioase de schimbare. Dar noi tot n-am scapat de nunta multipla, ca mi-au asediat colegii finlandezi biroul finlandez cu flori, asta dupa ce colegii suedezi facusera acelasi lucru cu biroul suedez, asta dupa ce facuseram noi (cu cativa amici de diverse natii) cununie religioasa in Chicago (ca rabinii din Suedia si Finlanda NUUU). Inca ma doare capul. Si ma mai dor si o gramada de alte chestii, pentru ca de la bal am mers la spital sa ma faca ortopedul straight (la coloana vertebrala, ca la restul NUUU, nevasta mea e cea mai tare mancatziash). Asa ca acum apar mai rar :)

Pinocchi0 spunea...

Inseamna ca suedezii si finlandezii sint oarecum ca ardelenii si regatenii :-)

In alta ordine de idei ma gindeam la cum ar arata o asemenea poveste in Romania, dar pina acolo mai e cale lunga. Si ma mai gindeam la un proiect-hobby, in care sa facem un fel de FAQ al discursului homofon cu raspunsurile corespunzatoare gay-friendly. Asa ceva ma gindesc ca le-ar folosi celor mai tineri si mai putin siguri de ei ca sa scoata mai usor nasul in lume. Si sint in cautare de parteneri, pentru ca de unul singur nu cred ca o sa reusesc. Daca te intereseaza (sau stii pe cineva care), da-mi un semn.

Anonim spunea...

Intr-adevar, este un proiect cam prea mare pentru o singura persoana. Pe noi ne-ar interesa (parerile suedeze le traduc eu).

Ceea ce mie mi-a lipsit cel mai mult in tineretea romaneasca au fost tocmai abordarile de genul teoriilor queer si analizele de discurs. Mi s-ar parea foarte utila o introducere despre discursurile heteronormative in general, concentrandu-ne apoi pe cazul particular al discursurilor homofobe. Cred ca FAQs ar avea sansele cele mai mari sa-si atinga scopul daca folosim o abordare mai integrativa (heteronormativitate) in loc de cea traditionala (homosexualitate). Tu ce parere ai? Ai cumva o schema preliminara, o idee generala a proiectului?

Disclaimer: eu sunt la nivel de amatoramator cand vine vorba de teorii queer, analiza de discurs etc. Sigur ca asta are si un avantaj, pentru ca nu vrem un produs scris in limbaj superacademic, ci niste FAQs aplicate la viata de zi cu zi. Asa este?

Uite si o adresa pentru discutii: muumipeikko.mahala@yahoo.se

Pinocchi0 spunea...

Asa este. In plus, nu as intra in mod special in "teorii queer", ci mai degraba in artefactele culturale despre care am mai scris in posturile despre ce este un blog. Pentru ca o lista de FAQ este un artefact cultural tipic Internetului.

Pentru concretizare, uita-te la blogul lui Daniel Mihai (http://www.totalg.ro/gay2gay/) care a facut o colectie de povesti de coming out si alte situatii specifice. Se vede clar (daca mai era nevoie de asta) ca sint multi cei care au nevoie de ajutor.

Interesanta este si evolutia blogului, care din pacate nu se mai vede, cred, pentru ca posturile mai vechi le-a sters la ultima criza existentiala :-) Primele posturi (cel putin din cite am citit eu) erau despre amorurile nebune ale autorului. Tenta social-critica a capatat din ce in ce mai multa importanta, pina cind a ajuns la forma actuala. Cred ca este un blog pe care se poate construi foarte bine, mai ales ca autorul este foarte cooperativ.

Octavian (http://blog.joacadeamine.ro/) este si el dispus sa participe. Multumesc pentru adresa, iti scriu cind stiu mai multe.