10 ianuarie 2009

Prăvălia închisă, advocatul în conced

Chestia a pierdut orice masura si odata cu asta si humorul. O consemnez totusi pe scurt, de dragul continuitatii.

In timp ce cintam la flaut, azi adica, zece ianuarie doua mii noua, vine scrisoarea de la apropitar si apropitareasa (via avocatul nostru), in care zice cam asa:

Stimabililor, la scrisoarea dumneavoastra din 22 decembrie ajunsa la noi pe 23 decembrie...

...si in care scria avocatul nostru cum ca pomii pentru care dumnealor vor una mie opt sute de euro despagubire sunt bine mersi si pot fi inspectati oricind de oricine vrea sa ii vada, alternativ in poze. Drept care ii poftea sa returneze cei una mie opt sute de euro opriti din cautiunea apartamentului, si asta pina la 8 ianuarie. De nu vor pofti, se spune mai departe, vor fi dati in judecata fara alt avertisment. Si aici urmeaza o fraza superba in jargon juridic german: Nu va veti plinge de cheltuielile de judecata pe care le veti avea de platit. Adica fara justificari si fara fite: Nu va veti plinge, punct.

...nu putem inca sa raspundem pentru ca avocatul nostru este in concediu de hodină de la Craciun incoace, si nu se va intoarce mai devreme de jumatatea lui ianuarie. Abia atunci ne putem consulta cu el. Ne vom stradui insa pina la sfirsitul acestei luni sa luam pozitie si sa v-o comunicam.

Ah bon, cum ar zice Zaza.

Pina la sfirsitul acestei luni Mama Soselei Stefan cel Mare nu va mai fi nevoie sa-si comunice pozitia avocatului nostru, ci judecatorului.

4 comentarii:

Incze Klára spunea...

Fraza aceea ar trebui introdusa in cartile de drept! Eventual in latina.
:)

Pinocchi0 spunea...

chiar asa :-))

Anonim spunea...

They're messing with the wrong Pinocchio.

Pinocchi0 spunea...

Vrei sa spui ca the right Pinocchio ar avea mai mult humor? :-)