20 februarie 2009

Comingout-ul nostru de fiecare zi

Voi scrie cam asa:

Draga S., iti trimit alaturat descrierea unui nou proiect la care am inceput sa lucrez si in care vreau sa ii ofer lui D. posibilitatea sa isi testeze instrumentele pe care le programeaza. Ideea proiectului este excelenta (stii, nu ca e a mea, dar :-), totusi continutul va fi cu siguranta controversat, mai ales in Romania. Aici ma simt dator sa te intreb daca crezi ca e OK sa continuam in directia asta. Daca crezi ca vor fi probleme, am sa te rog sa imi spui cit de curind, ca sa cautam alta tema (care va trebui totusi sa fie la fel de controversata), in alt context social si/sau in afara Romaniei. Citeste, te rog, descrierea proiectului si spune-mi ce crezi.

Pentru cei care nu au inteles inca despre ce e vorba: Pregatesc un proiect stiintific si gay 100%. Problema este ca o parte din echipa e si straight, si in Romania. Iar adrisantul mesajului de mai sus este un profesor universitar bucurestean sub a carui aripa protectoare se va desfasura partea cea mai tehnica, cea mai oficiala si cea mai romaneasca a proiectului. Da, ma inteleg bine cu el, dar asta nu ma scuteste de ceva emotii. Pentru ca nu, relatiile noastre private nu merg pina acolo incit sa “stie de mine”.

Comingout cotidian. Mergi inainte ca si cind asta ar fi lucrul cel mai firesc de pe lume. Nu trebuie sa ai emotii. In definitiv, intotdeauna e bine sa stii cu cine votezi, si asta cit mai din timp.

[Primul cu care am vorbit despre asta a fost un psiholog. Chiar si asa, a fost ingrozitor de greu. Dupa o vreme, momentul greu fiind depasit, iar eu pe picioarele mele in mijlocul societatii gay, se amuza imaginindu-si situatia in care imi dadeam coate cu altii si ne avertizam discret: Psst, ai grija cu ala, ca e hetero. Stia el ce stia, ca doar de’asta era psiholog.]

5 comentarii:

Anonim spunea...

multa bafta, draga Pinocchio!

Pinocchi0 spunea...

Multumesc!
:-)

Stoicescu A. spunea...

Zi-ne si noua despre proiect .. desfasoara putin din el. Ma rog, cat e posibil...

Pinocchi0 spunea...

Ai putintica rabdare, stimabile, in curind se va afla tot-tot. Oricum va functiona numai cu concursul tuturor.

Anonim spunea...

Mult succes cu proiectul!

M-am gandit ca o sa te intereseze insemnarea asta de la Femeia Simpla:
http://femeiasimpla.com/2009/02/19/mai-scriu/

Articolul e dintr-o serie pe tema parteneriatelor gay dar, Femeia Simpla dixit, ca seria sa continue e nevoie de voturile cititorilor.