21 martie 2009

S-a dus amorul!

"dar s-a sfirsit! s-a sfirsit! de-acuma cu care amant
te mai impleticesti pe sub stele, pe sub bolovanii de diamant?
de-acum patina timpului aproape-a virat
pe patinoarul parului tau platinat."


Ma paraseste: A primit o bursa la una din universitatile alea americane la care nu poti decit sa ramii cu gura cascata cind le auzi numele. In spetembrie pleaca, impreuna cu sotul ei. Trei ani de lectii de flaut au fost ca o mare iubire. Stiam ca asa o sa fie. Ma simt ca o amanta parasita.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

O sa trebuiască să-ti cauti o Agată nouă...

<)))<

Pinocchi0 spunea...

Da :(
Cunosti vreuna?

Rasvan Calin spunea...

imi arati mie stelele?! :))

Anonim spunea...

blockfloete.de ist dein freund und helfer in timpuri de penurie agatica

<)))<

Anonim spunea...

De trei ani iei lectii de flaut!
Americanii astia, cum stiu ei sa ia caimacul de la afea si motzul de la frisca...
Altminteri, gandindu-ma la instrumentul muzical in dicutie precum si la localitatea de langa manastirea Crasna, nu ai putea sa-mi dai si mie o idee-pattern similara da' pentru mine? Adicatale tu ce crezi? Io de ce ar trebui sa ma apuc? Si ce sa vizitez?
Chiar, tu ce ai face in locul meu mai intai si mai intai la Viena? Dar la Florenta? (in afar de David :-)

Pinocchi0 spunea...

Rasvan: Nu in public, te rog, ma faci sa rosesc ;-)

Catfish: Acolo e o profesoara care sta fix la mine la birou dupa colt, ceea ce ar fi ideal, dar. Stii, domnu' Inginer a avut o colega lesbiana, genul ala cu permis de conducere pentru camion, si tocmai aia lua lectii de flaut cu profesoara de dupa colt si ii placea de ea. Nu cumva e riscul cam mare?

Madelin, ma tem ca manastirea Crasna nu imi spune mare lucru. La Viena si Florenta mai intii si mai intii m-as plimba prin orasul vechi si as savura atmosfera. La Viena du-te sa vezi cimitirul central, zona de la intrare cu celebritatile si pe urma cimitirul vechi evreiesc. Spre seara (dar sa nu fie inca intuneric) du-te in zona aia dinspre Padurea Vieneza unde se bea heuriger. La Florenta du-te la gradina Boboli. Daca ai destul timp si nu e inundatie de turisti, intra la Uffizi (si spune-mi si mie cum a fost). Daca vrei, poti sa-ti rezervi beletul online, sa nu stai la coada.

Anonim spunea...

Care-i riscul ? :)))

<)))<

Anonim spunea...

Langa mnastirea Crasna este satul Homoraciu. Imi trebui si mie o tema.

Pinocchi0 spunea...

Haaaaa! Acum stiu, am fost la Homorâciu. Tema? Era cam tot pe vremea asta, am facut salata de vinete pe gratar la foc in curte. Ce grozava a fost! Si prin curtea noastra treceau oile, era un fel de transhumanta, au fost foarte contrariate ca ne-au gasit dintr-o data acolo. Si mai era ceva cu broaste, faceau alea un concert... Hm, stiu eu ce instrument se potriveste? Buhai? Bucium? Digeridoo?

Pinocchi0 spunea...

Riscul, Catfish, este sa ma bata cu nuiaua la fund daca gresesc notele, na.

Anonim spunea...

Pinocchio, dar de ce v-ati dus la Homoraciu? Sau in oraselul ala, parca belgian, cu nume similar?

Pinocchi0 spunea...

Belgian? Habar n-am. Homoraciu pe Teleajen, nu? Nebanuite sint caile Domnului... Am fost acolo cu domnu' Inginer intr-o vacanta, a fost dragut. Mult e de atunci...

Anonim spunea...

Deci pleacă Miss Piggy. Vei găsi altă studentă talentată pentru flaut :(

Pinocchi0 spunea...

"- One more chorus would have killed the pig.
- Encore! Encore!"

:-))

Da, pleaca Agata. Ca de obicei: O sa inceapa altceva.

Anonim spunea...

Creca sunt tare criptica.
Mie mi se parea ca se egzista (copirait Zaza) un fir transparent de legatura intre lectiile de flaut, satul Homoraciu si localitatea elvetiana (nu belgiana, am gresit io)
http://pinocchiomuc.blogspot.com/2008/10/vedere-din-chur.html

Legatura o fi numai in mintea mea. Cert e ca voiu un laitmotif pentru Madelin. Sugestii?

Haaa, multumesc de sfaturile pentru calatorire. La Florenta exact Boboli si Uffizi sunt si pe lista mea. Si cerul in noapte, se-ntelege.
Perechea cu care ma duc in Viena vrea sa mergem la nus ce mare mall de tzoale. Io o sa le zic ingenuu: "stiti, cat faceti voi turul fashion, io trag o fuga pan la tzintirim(e)"
:-)


Haaaa, Vladule, ce mai faci dumneata? Mi-era dor, sa stii...

Pinocchi0 spunea...

Vezi ca cimitirul e un pic cam departe, cam in afara orasului, asa ca s-a putea sa dureze un pic turul.

Legatura, hm, cred ca ma duc sa ma culc. Noapte buna!

Anonim spunea...

Poate legatura e aici , tot in Austria?! ("This article is about the village in Austria.", vorba bancului cu Bula la care poanta e "E chibritu, doamna, da imi place cum ginditi").

Pinocchi0 spunea...

Nts. Si de data asta ma duc sa ma culc, na.

Anonim spunea...

Pinocchio, io aplaudam intentzia ludica pe care o pp in spatele acelei legaturi.
Da' devreme te mai culci tu, na!

Aanonim, sunt oripilata toata. Desi in dubiu. Ca nu stiu de ce sa ma teshesc mai tare: de faptul ca orasul meu are un nume absolut banal (desi incantatoriu) sau de oftica-ca nu stiu prima parte a bancului cu Bula ;-)

Pinocchi0 spunea...

Pai nu e devreme, e 22:19.

Anonim spunea...

Nu pierdeti nimic ca nu stiti bancu au complet, e genu pueril din seria cu Bula si invatatoarea, banuiesc ca toti le'am apreciat in scoala generala. Poanta e mai buna decit bancu. Iar orasul e cumva pe linga Popesti, Negoiesti si rafinaria de la Brazi? daca da, acum peste 25 de ani am batut zona aia in bocanci, culmea rafinamentului, si am si niste amintiri deosebite din gara Triaj.
Si de primavara nici vorba (azi o sa fie totusi peste zi temperatura pozitiva, poate scade maldarul de zapada sub etajul 1), Fragestellungul tot nu l'am terminat, offtopic sint... Macar e soare cind ma uit pe geam.

Pinocchi0 spunea...

La noi ninge. Heh.

Anonim spunea...

Deci la noi nu ninge. Ceea ce ma oftic. Heh.
Pentru ca altminteri e un frig, nene, ca stau imbracata cu flaneaua de fleece care a zacut in fundul (no pun intended) dulapului toata iarna.

Aanonim, traesc exact pe langa minunatele locatii (asta e intentionata ca sa'm sara Vlad la gat) pe care le-ati mentionat. Dar nu am ajuns in Gara Triaj decat o singura data, cand am coborat din greseala dintr-un personal mai devreme cu o statie. Am asteptat io alt tren sa ma duca in vro urbe. Nu a fost excesiv de pitoresc (poate ca daca as fi dat curs invitatiei domnului chefliu aflat si el p'acolo, de a ma duce cu el la carciuma garii, asa cum lansase putzintel cam insistent o invitatie inefabila, veatza ar fi fost mai frumoasa, gara mai bengoasa si io mai cu scoala vietii :-))