06 mai 2009

Cînd se termină vîrsta întrebărilor?

Ati simtit o prietenie, ce-i drept incipienta, dar profunda, afectuoasa si reciproca.

S-a dovedit insa a fi doar un mod eficient de a face afaceri.

Cum reactionati?

7 comentarii:

Aanonim spunea...

E eficient pentru ambele parti?
Si de ce "doar"?

Pinocchi0 spunea...

De ambele parti -- cred ca da.
"Doar" pentru ca, dupa mine, numita prietenie are valoare mai mare decit afacerea. Deci trecerea de la prietenie la afacere este un fel de downgrading, altfel spus o degradare.
La urma urmei probabil ca vina -- sau mai bine zis: iluzia este de partea mea, ca si dezamagirea. Probabil o neintelegere culturala.

Deci: cum reactionam?
(Si acum intreaba-ma cum am reactionat eu pina acum... *smile* In nici un fel.)

krossfire spunea...

Cu respect, that's good marketing & PR :)

Pinocchi0 spunea...

Dragut eufemism, multumesc pentru traducere :-)

Anonim spunea...

Adeseori, un eufemism nu este decât încercarea disperată de a salva din vulgar reflexia unui eufem închipuit.
Cum aș reacționa? Aș avea mai întâi o reacție despre care nu aș vrea să scriu, fiindu-mi teamă să nu mă expun prea mult. Poate că, în mod excepțional, m-aș culca după-amiază iar seara aș schimba puțin lecturile obișnuite, dar cu grijă să nu mă dezamăgesc. De a doua zi, chiar de dimineață, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, aș continua cu aceleași greșeli.
_______

Știu, nu-mi spune; am picat testul.

Vlad spunea...

Undeva în Kitab Alf Layla Wa Layla, nu mai ştiu în care noapte, o preafrumoasă preaînţeleaptă (una fără alta nu se poate în cartea aia) enumeră căile către desăvârşire. Una dintre ele era negoţul.

Acestea fiind zise: dragostea (căci prietenia e dragoste) e un fel de râu care caută toate făgaşurile pentru a-şi face loc. Orice pretext e bun, indiferent cât de ciudat şi nepotrivit ar părea. Nici nu contează că nu ne dăm seama, tot cădem în capcană.
Deci, de ce ar contrazice sau anula afacerile prietenia tandră? Da, ştiu, nu trebuie amestecate, dar asta nu înseamnă că ele sunt imiscibile, e doar o regulă din puţul gândirii capitaliste. Iar regulie sunt făcute să fie încălcate.

Mahalaua a zis, iar soarele s-a ivit din toate bălţile.

Pinocchi0 spunea...

Vlad, frumoase balti.
Arhitectule, testul asta il pic si eu din cind in cind. Mai des nu am de a face cu el.

Stind astazi de vorba cu domnu' Inginer in timp ce faceam sucul de morcovi cu ghimbir pentru micul dejun, cred ca mi s-a aprins undeva o luminita. Trebuie sa scriu intr-un articol nou ce cred ca am inteles.