16 mai 2011

Scene dintr-o căsătorie. Prolog

Îi scriam deunăzi Verei cum că lucrurile s-au mai liniștit, iar acum pot să meditez în voie asupra celor întîmplate – și să scriu. Din puțul gîndirii: Cînd ești ocupat cu căsătoria (proprie), nu prea ai timp să scrii (pe blog). Și-i mai scriam că întotdeauna vom subestima efortul necesar unei astfel de întreprinderi. Răspunsul Verei m-a făcut să cad pentru o vreme într-o tăcere perplexă: Care efort?

Articolele următoare vor fi niște “fotografii în proză”, așa cum le numea de curînd Monsoux. Fotografii ale căsătoriei, așa cum mi le aduc aminte. Cu cît va trece timpul, cu atît vor fi mai estompate și mai reduse la un esențial subiectiv.

2 comentarii:

vera spunea...

Sa ma explic. Stii cum, punind cap la cap diverse pozitzii, vorbe, propensiuni explicite sau implicite, itzi faci un construct despre cineva? El este mai aproape sau mai departe de adevar, in functzie de nenumarate elemente. Pentru discutzia noastra de acum, asta e irelevant.
Deci, am si eu un construct despre dumneata si chiar si despre Dl. Inginer, asha cum il prezintzi tu aici. Si ideea de efort logistic, in care te preocupi si devotezi unor activitatzi 'administrative'si cazaniere (cumparat si gatit, invitat popor, facut curat inainte/dupa, etc.), nu imi pareau in concordantza cu constructul meu. Asha ca am intrebat, ca sa fiu sigura ca intzeleg corect. Una din trasaturile mele definitorii: trebuie sa intzeleg.
Dar acum, ca am greshit, astept cu mare palpitatziune sa ne povesteshti; sint sigura ca va fi interesant si amuzant.

Pinocchi0 spunea...

Păi sigur, gospodăria este unul din hobbyurile noastre cele mai importante. Iar gospodăria festivă constă din activitățile cazaniere & Co. numite mai sus. Alt hobby al meu este constructivismul, inclusiv cel virtual -- cu atît mai interesant de observat și comparat imaginile despre personaje virtuale, inclusiv prin devirtualizare.

La obiect și topică: Urmarea următoare urmează mîine dimineață la 7 trecute fix.