24 martie 2012

O listă madelină

Am făcut cunoștință cu un bulgar, o rusoaică de la Vladivostok (era aproape acasă) și un mexican.

Ah da, și cu unul din vestiții băieți japonezi frumoși pe care nu reușești să-i vezi niciodată: Nu l-am văzut pentru că nu aveam ochelarii, cine ce vroia să-mi spună în japoneză? De altfel nu aveam nici haine, eram amîndoi în pielea goală. La gym, în vestiar, după antrenament. În rest, e în clădirea în care lucrez, cu trei etaje mai jos. Carte de vizită, etc.

Cartea de vizită se numește carte de vizită pentru că o dai cuiva care vine cîndva să-ți facă o vizită. Să nu uităm.

Dacă restaurantul e în Japonia și se cheamă italienesc, să nu te aștepți să găsești acolo italieni. Să ai toată înțelegerea pentru vinul roșu care ți se servește de la gheață, mai ales cînd afară e frigu’ dracului. Ții paharul în mînă (stil american) pînă se încălzește.

– Eu predau engleză, spuse unul din acei japonezi excentrici. Metoda mea se cheamă shadowing.
– Hăă? zise Moș Pinocchio inteligent.
– Păi uite ce e. Spune ceva, orice.
– Hăă? Ce să spun?
– Hăă? Ce să spun?
– Ceva, orice?
– Ceva, orice?
– Aha.
– Aha.
etc.

Mai tîrziu, Moș Pinocchio se gîndește cu vagă părere de rău că ar fi putut să recite unul din limerickurile lui preferate. Ocazia fiind pierdută, îl recită aici:

There was a young lord of Japan
Who wrote verse that never would scan
When they said: But the thing
Doesn’t go with a swing, he answered:
Yes, I know it doesn’t, but you know, I always try to put in the last line as many words as I possibly can.

Ah da, iese soarele, deci mă tem că nu am nici o scuză dacă stau acasă și scriu, cum îi ziceam aseară la telefon domnului Inginer. (Și mă mai întreb încă pe ce culmi de progres și civilizație o să ajungă nota de plată ciripind în fiecare zi la telefon Japonia-Germania pentru că domnului Inginer i s-a terminat pachetul de date pe luna asta – i s-a terminat după 2-3 zile – și la birou are firewall și paranoia...)

5 comentarii:

vera spunea...

Skype? Eu asha vorbesc ore intregi cu familia, atit in Europa, cit si in SUA. Si intra in abonamentul de Internet, care e acelashi, ca fac sau nu Skype.
Mi se pare o nebunie sa datzi bani pe telefoane, ca va vous couter la peau des fesses.
Si de ce ai face-o, daca ai variante gratis?

Pinocchi0 spunea...

Pentru că domnu' Inginer nu are internet în timpul săptămînii în Estul Sălbatic, nici acasă (că pînă acum s-a zgîrcit), nici la birou (din motive politic-defensive).

catfish spunea...

Inca o postare de 5 stele :-)

Anonim spunea...

Dl Inginer poate sa ajunga la un Aldi, chiar si in weekend, sa-si ia un alditalk card. La 7,99 pe luna ai flat la internet pe smartphone, unde sunt o gramada de programe de comunicare. Recomand Viber

Pinocchi0 spunea...

Catfish: Danke schön, mai facem, mai facem... :-)

Anonim: Chestia cu flatu' e în general că ai flat pentru un anumit pachet de date, după care îți scade viteza de acces pînă acolo unde nici nu te mai poți gîndi la telefonie prin internet... Partea asta trebuie citită de obicei cu un microscop.