18 septembrie 2007

Paianjeni, scorpioni, jivine



Toamna putea sa inceapa, spune Zaza. Auzind acestea, paianjenii intrara in casa. Dimineata, cind stau intins pe covor si imi fac exercitiile de burdihan, unul din ei iese din plafoniera, umbla cu capul in jos pe tavan, si se opreste exact deasupra nasului meu. Altii, mai putin contemplativi si mai intreprinzatori, ramin afara, in gradina.



"Si le passé reparaît, il importe fort peu de savoir s’il reparaît dans ma conscience, ou dans d’autres consciences." Stateam la masa de seara pe terasa noastra din Bale, cind ne-a vizitat un scorpion. Acum arata razboinic si pus pe fapte mari. In realitate nu era decit foarte mic si nu vroia decit masa de seara, pe aceeasi terasa pe care desigur ca si el o considera a lui. L-am prevenit pe domnu' Inginer sa aiba grija pe unde calca.

6 comentarii:

monsoux spunea...

Daca le mai incropesti must asa prezentari dragutze, s-ar putea sa incep sa-i plac... mai mult. Astept relatari la capitolul "sarpe".

Pinocchi0 spunea...

Pentru serpi asteptam alt conced. Desi, daca tii neaparat, pot sa fac special pentru tine o excursie la gradina zoologica ;-)

Zaza spunea...

M-aţi făcut praf!

Să mă simt clasic în viaţă?

Pinocchi0 spunea...

Desigur, doamna! Chiar si numai pentru propozitiunea citata, ca sa nu mai vorbim de rest!

Zaza spunea...

Heh, domnule, se egzistă unii care nu este de aceeaşi părere cu matale! :)

Pariu că jumătate din bătătura blogosferică ar băga mâna în foc că Zaza e o împuţită?

Pinocchi0 spunea...

Domnia mea, din printzip, nu face pariuri. Oricare ar fi rezultatul, ce ma intereseaza pe mine cealalta jumatate din batatura? Ca doar calitatea literara nu se decide prin vot majoritar!

Intr-o buna zi am sa va spun povestea celeilalte jumatati de batatura. Acum insa am alte lectii de facut ;-)