09 decembrie 2008

Aroganțe

Sunt un gay cu blog, comenteaza domnul Alex Leo Serban, si poate mi-ar fi placut sa-l contrazic. Desigur ca nu vede nimic altceva in mine, pentru ca asta este rolul pe care mi l-am asumat, iar atunci cind a intrebat pe cai ocolite nu i s-a raspuns. Daca m-ar fi cunoscut in alta parte, sa zicem intr-un context X, nu as fi fost decit un Y cu Z (sau in cel mai bun caz fara), si asta nu ar fi schimbat lucrurile in mod esential. A crede altceva este o aroganta.

La fel si la slujba. Altercatiile mele din ultimele zile cu sefu’ sunt perfect asemanatoare, iar cauza e simpla: M-am crezut savant de renume mondial, iar el nu a facut decit sa-mi aminteasca de Y si de Z. Nici macar nu a folosit alt limbaj; singura diferenta este ca seful are niste mijloace mai eficiente sa ma convinga, pentru cazul in care nu vreau sa-mi amintesc. Asumindu-mi rolul, am acceptat implicit si regulile jocului. Sefu’ si domnul Alex Leo au ultimul cuvint.

Ironiile, patetismele si umilintele fățarnice nu-si au locul aici.

10 comentarii:

Ioana Dark a lu Noe spunea...

ci nu sta supăraaaat. haide, haide, nu te amărî.

Pinocchi0 spunea...

:-)

Pai nu, ca mi-a trecut intre timp. M-am hotarit: ma fac femee de servici. (Diotima m-a sfatuit sa incalec pe matura respectiva si sa-mi iau zborul.)

Anonim spunea...

musai sa fie un Nimbus 2000

Anonim spunea...

You can TELL that ALS is not gay. Not by far.
E prea încrâncenat. O fi rău să fii singur.

I'm (a) gay with blog, too. Unuzero pentru mine.

Pinocchi0 spunea...

Tapire, daca Nimbus 2000 sau altceva -- marca este secreta. Am avut un coleg la liceu care s-a facut bancher. Dar nu orice fel, ci mare bancher. Si, oricit ar parea de incredibil, traieste si lucreaza in Romania; cel putin in cea mai mare parte a timpului. Ei bine, si acum vreo doi ani am iesit cu el la o cafea, la Athenée Palace. La sfirsit mi-a spus: Fii serios, ce vrei sa platesti?! Si a pus pe masa un card -- despre care nu pot decit sa spun ca era argintiu. Poate mai exact: avea culoarea platinei. Atit. Pe el nu scria nimic: absolut nimic.

Asa si matura mea.

Pinocchi0 spunea...

Ah, cit despre veselia domnului in cauza: Daca este singur, avantajul dumnealui este cit se poate de filosofic. Cine nu are nici o orientare, are toate orientarile posibile, pentru ca astfel orientarea ramine potentiala si nu se manifesta in cine stie care amor meschin. A lui este Dragostea, si cu asta Lumea intreaga. Glory hallelujah.

Incze Klára spunea...

Am sa incep cu ce voiam sa termin, ca e prea de tot: word - darks. Uluitor...

Si-acum voi incheia cu ce am vrut sa incep: aren't we all un Y cu Z?
Uite ce exemplu frumos ai dat tu mai sus in acest sens: prietenul tau e un bancher cu un card argintiu:)
Sincer, mie imi place Y-ul si Z-ul meu.

Pinocchi0 spunea...

Klara: De platina, te rog. Nu ca mi-ar fi placut in mod special, dar sa dam cezarului ce-i apartine. Lui se pare ca ii place, ceea ce este normal, pentru ca fiecarui Y ii place Z-ul anex, asta e un corolar.

Darks, da, aici avem de a face cu un oracol, cu siguranta.

Irina Fumarel spunea...

esti gay? :)

Pinocchi0 spunea...

(:

Din perspectiva domnului Alex Leo in orice caz. Restul este o chestiune de lectura.

Bine ai venit!