19 decembrie 2008

Înainte de Crăciun

Peisajul dinaintea Craciunului arata asa:

Ziua 1: Domnu’ Inginer are petrecerea de Craciun la firma, pupat toti Piata Independentei.

Ziua 2: Firma imparte avizurile, domnu’ Inginer primeste si el unul. Predarea cheilor se face pe loc.

Ziua 3: Domnu’ Inginer este pe liber, salariul mai merge trei luni. Se duce mai intii la Arbeitsamt, se anunta somer si in cautare de lucru. Pe la prinz vine sa mincam impreuna, dupa-amiaza se duce la avocat: urmeaza proces. (Seara la avocatul urmator, pentru locuinta veche si cautiune.)

Ziua 4: Cauta posturi scoase la concurs, isi pregateste mapa, scrie scrisori si mailuri.

Intre timp ne-am mai obisnuit cu ideea.

19 comentarii:

Anonim spunea...

Damn! Damn! Damn!
@#$% crisis and all!
Si chiar inainte de Craciun, in ce lume traim...
Lasa, lasa, ca se rezolva cumva!

Anonim spunea...

Imi pare rau...stiu ca nu ajuta concret, stiu ca nici macar nu ne cunoastem, dar macar la nivelul moralului: I thinking at you, guys. I mean it.
Oricum, remarc ordinea uimitoare a pasilor. Cred ca eu as fi fost 3 zile in disperare, dupa care inca 3in veselie. Sau invers.

Madelin, nenorocitii astia au obiceiul ca acum sa disponibilizeze, pentru ca vin "raporturile" pentru perioada imediat urmatoare. Pentru corporatii nu exista Craciun, nu exista decat profit. De fapt, nu exista decat cresterea acestui profit.
In alte parti (pe aici), s-a dat in stahanovism sub amenintarea disponibilizarii. Se face intrecerea "capitalista", cine sta mai mult la serviciu, cine vine sambata si nu cere sa fie platit, cine reuseste sa trimita un order venit cu juma de ora inainte de ora 4.

Anonim spunea...

WE, ce spui tu ma face, din nou, sa ma intreb daca nu e si criza asta o mare premeditare si manipulare. Nu-s neaparat adepta teoriei conspiratiilor dar asa "suna".
Uite, ca tot am vorbit de meden agan pe la Vlad, el (ea) are un post nepesimist despre criza. Culmea, daca te gandesti cat e de cioranian in rest. Nu poci sa pui linc ca are sedila d'aia!

Anonim spunea...

il gasesc eu. e prima pagina? pe a cata?

Anonim spunea...

E a treia pagina inapoi, as of today. Postul din 04.11.2008 care incepe asa "La Christie's.."

Anonim spunea...

Eu cred ca de abia acum incepe balcioteca. In Detroit somajul este de 21% si s-a ajuns la cozi la supa saracului.
Madoff a zgaltait si bogatanii, un pic.
Si exista un delay intre criza speculativa si cea de pe Main Street, de vreo 6 luni. Tocmai ieri citeam in NY Times ca numai in State se vor pierde 4 milioane de joburi. Azi, The Sunday Times spunea ca lucrurile incep sa devina cu adevarat nasoale (si) in Anglia.

Dar da, he has a point, super-bogatii posibil sa nu chitaie prea mult, cel putin initial. Oricum, el (meden agan) uita ca investitiile cele mai solide sunt lucruri de arta. Tablouri chestii. Asa ca atunci cand lucrurile se nasolesc, in loc sa mai investesti banii, ii iei de pe piata si ii bagi in tablouri de la Sothesby.
Nu stiu daca stii povestea cu Eli Lilly, fondatorul companiei farmaceutice. In mijlocul Depresiei, el se plimba cu masini de colectie, sfidand. Oamenii mureau de foame in Dust Bowl, in Nebraska si el se dadea pe strasse cu super-bentleyul, sau ce era pe vremea aia. Asa ca.

Pinocchi0 spunea...

In forma domnului Inginer, chestia a fost foarte simpla: Initial, a fost o firma cu vreo 50 de persoane, care in ultimii 1-2 ani s-a umflat la 200, aruncind pe fereastra banii investorului, care e o firma mare. Si asta neavind inca nici un produs pe piata, ci numai in omologare. De curind, investorul a venit cu foarfeca si a taiat un produs din doua sau trei in total, nu stiu exact, deci rationalizarea a fost drastica si atunci s-a ajuns -- obligatoriu -- la "curatirea" personalului, adica au fost dati afara cei care erau prea scumpi, cei care nu s-au inteles cu sefii lor si tot asa. Asta e povestea: Multa aroganta, speculatie, prea putina competenta si probabil niste dedesubturi de politica economica pe care nu avem de unde sa le cunoastem.

Multumim pentru incurajari! Si, WE, apropo de stahanovism, si eu ma minunez de atitea asemanari. Si asta nu numai acum.

Anonim spunea...

Suna a Bucuresti
la noi in firma se vor face concedieri in ianuarie

Anonim spunea...

Succes, les amis! Din experienţa mea, lucrurile astea sunt mereu spre mai bine. (Cu excepţia celor care au fost daţi afară pentru că au venit beţi în sala de operaţie, etc.)

Pinocchi0 spunea...

Me and Bro: Bine ai venit! Da, prostia asta se intinde peste tot. La Bucuresti macar mai au rabdare sa treaca sarbatorile...

Vlad: Multumim, asta speram si noi. Si daca imi spun atitia ca tot raul spre bine, atunci o fi ceva adevarat in asta? :-)

Anonim spunea...

imi pare foarte rau sa aud. eu mi-am propus o amnezie in acest sens si nu vorbesc despre subiectul asta pana in ianuarie, decembrie trebuie sa fie perfect, asa l-am vizualizat tot anul.
sunt cu voi, :* >:D< :* si sper sa se rezolve repede si intr-un fel neasteptat de bun,

Pinocchi0 spunea...

Esti un dragut. Si, mai ales: Ideea cu amnezia e excelenta.

Rareș spunea...

Ai grijă de tine.

Pinocchi0 spunea...

Incerc :-)

Incze Klára spunea...

Craciunul e cel mai potrivit moment pentru a ierta si pentru a privi inainte cu speranta. Asa ca, probabil, e cel mai potrivit moment pe timp de criza pentru a primi vesti atit de proaste.
Va doresc sa aveti puterea sa priviti lucrurile asa:)
Craciun fericit, te imbratisez cu drag, K.

Pinocchi0 spunea...

Ai dreptate, ma duc sa cumpar brad.
Craciun fericit!

Anonim spunea...

Cum spunea Elful, nu ne știm, dar sunt alături de voi.
Nu obișnuiesc să citesc neapărat lucrurile pe dos și nici cu criza n-am de gând, cu tot fluxul ăsta retoric gen ”criza ca oportunitate” și corelarea cu interpretarea minimalistă a simbolurilor ălora chinezești etc. Dar tot cred, mai ales citind și comentariile tale care m-au mai lămurit puțin, că tot răul poate fi spre bine.
Vă doresc să treceți peste asta nu cu bine, dar cu MAI bine!
Și, dacă tot sunt aici, Anul Nou cu ȘI MAI BINE!!

Pinocchi0 spunea...

Multumesc :-)

Era o vorba pe vremuri, "fiecare sut in fund un pas inainte". Tocmai i-am explicat asta domnului Inginer, care pare sa aiba un nod pe undeva, care il tine pe loc la cautatul slujbei. Si, evident, m-am oferit sa i-l dau, intr-o forma desigur pe cit de educativa pe atit de plina de tandrete :-))

Lulu spunea...

Acum citesc si io. Ce sa spun, pana nu te atinge zici ca pe tine nu te poate atinge. Asa am zis si noi :-).
Voi stit oricum ce e cel mai important in viata: sa fiti sanatosi!