23 februarie 2009

Ochiade

Prinzessa mica a inceput sa dea din picioare, mi-a spus Prinzessa mare la telefon. (Am prins-o in timp ce gatea, asa ca n-am avut prea mult timp sa povestim.) Apoi, pentru descretirea atmosferei in seara de ajun a unui interviu, am facut un ceai Guten Abend si am pus “Birdcage”.

Pe linga originalul francez, remake-ul american arata dragut si cuminte. Reuseste totusi sa ma transpuna in situatia filmului: Si daca Gogoscharski ar veni intr-o buna zi sa-mi prezinte logodnica din high society? L-as pune pe domnu’ Inginer sa se imbrace sobru, ca astazi la interviu? Si el si-ar pune oare ciorapi roz la costumul negru si camasa alba, ca sa aiba un pic de culoare? Sau si-ar rade barba de tîlhar in mijloc de codru des, si-ar pune peruca si si-ar face aparitia pe post de bunicuta adorabila, brat la brat cu bunicul cu blog?



Daca ma gindesc bine – si ma abtin sa dramatizez pina la capat – madlena asta am gasit-o simbata seara la sauna. Erau acolo doi tipi pe care ii stiam din vedere (dar n-am fi vorbit unii cu altii, Doamne fereste, nu se face). Ca in scena de inceput din “La cage aux folles” (cum? mosu’ de Renato are, vai, un iubit tinar si frumos?), cei doi ma vazusera alta data cu Gogoscharski impreuna (tinar, frumos, inalt, musculos) si se indignasera. Fata de noi isi pastrasera cumpatul, domnu’ Inginer insa, venind, in urma noastra, le-a vazut reactia. Ai vazut? mi-a dat coate, ai vazut ce fețe au facut? Hihihihi...

10 comentarii:

Anonim spunea...

dle inginer, vă ofer o leapşă, cu toată stima şi mândria. :-)

Pinocchi0 spunea...

Multumiri pentru apreciere, stima si mindrie :-)
Dar no: Un momentzel, ca sint putin greu de cap: E vorba sa…? Dau iama prin blogurile mele preferate si sa citez zicerile mele preferate? Ioi, ca greu îi… dar promit ca o iau in serios, ca imi place ideea.

In orice caz, pina la lamurirea pe deplin a cestiunii voi da o fuga la dentist. Stii, “la tine [tu, dentistul meu] pot sa stau si’un an/ cu ochii in tavan”. Si, ca sa nu fie numai stat, am sa si cujet pe linga toate cele.

PS Domnu’ Inginer e domnu’ Inginer, eu sint domnu’ Doctor. Pentru prieteni: Pinocchio, tout simple ;-)

Anonim spunea...

ne pacalesti! Domnul Inginer nu poate sa arate ca un tâlhar barbos din codru, iar Gogoscharski nu e înalt si musculos, ci mic si rotofei!

(glumesc)

cum a fost interviul?


<)))<

si,da! dentistul tau stim ca arata bine :)

Pinocchi0 spunea...

Interviul a fost promitator. Barba domnului Inginer este totusi (uneori) model "La mijloc de codru des", si asta in sens absolut pozitiv (hehe). Gogoscharski e cu vreo 2 cm mai inalt ca mine, iar dentistul, sper ca nu te dezamagesc, a imbatrinit un pic in ultimii 10 sau 15 ani de cind il cunosc. Ce repede trece timpul, nu-i asa?

Ana spunea...

doar un pic in 10-15 ani? cum face?

a, da, esti leapsa si cred ca in mesajul de mai sus e cel putin un lucru care...

Pinocchi0 spunea...

...caaaaaaaaree...?
:-)

Ana spunea...

cel cu Prinzessa mare si Prinzessa mica...si sper sa nu gresesc.

cat despre dmnul Inginer ca si bunicutza, nu stiu...tre'sa vad.

Zaza spunea...

Psst! Nimic nu se compară cu negrul care rage, în genunchi Maîtresse, maîtresse!

Cu un accent de Frisco să-l tai cu cuţitul, fireşte.

Pinocchi0 spunea...

:-))

sorin spunea...

am văzut filmul cînd eram puști... și îmi aduc aminte de faza de la masă (le dîner) și se uită pe fundul farfuriilor... și nu vede... scenele grecești...

ce m-am bucurat... ce vremuri