27 aprilie 2009

LOLing

Azi de dimineata, in pragul unei discutii eroicomicosatirice, gasii printre comentarii urmatoarea intrebare:

salut... nu e spam... faci schimb de link-uri?

Intr-un moment de avint comunicativ i-as fi explicat domnului Bolog ca linkurile din cele trei sectiuni ale blogrollului meu sint acolo pe cu totul alte criterii decit schimbul in natura. Dispozitia mea momentana fiind insa predominant meditativa (stare din care nici macar cafeaua-bomba de dupa masa nu a reusit a ma extrage), dadui clic si facui ochii mari. Tema zilei: De ce poarta femeile chiloti tanga. Pe primul loc in blogrollul oferit: Despre Pizde, cu majuscula. Ma dusei imediat cu gindul la un post mai vechi si verificai statistica: Nu, cuvintul cu pricina nu figura printre keywords. Ce pacat.

Cu moderat regret trebuie sa-i comunic pe aceasta cale domnului Bolog ca tema propusa nu face obiectul intereselor mele. Iar daca nu stie asta, atunci mesajul dumnealui se incadreaza in modul cel mai natural cu putinta la categoria spam.

LATER EDIT: Iata un articol al Klárei pentru care am aplaudat furtunos.

31 de comentarii:

Incze Klára spunea...

ROFL! :)

kima spunea...

Oh the hypocrisy!
Asta e mult mai rau decat sa numesti niste femei arhivizde, nu?
Poate ca nici n-ai observat, dar nici macar una dintre femeile care-ti citesc blogul n-a comentat. Pacat!

Pinocchi0 spunea...

Pai una din ele a comentat mai sus, si nu parea suparata. Probabil ca intre timp ma cunoaste destul de bine.

Pentru arhivizde imi asum toata raspunderea si mai ales revolta in fata mentalitatii descrise acolo. In ce priveste pe domnul Bolog, lumea despre care scrie dumnealui imi este total straina. Iar situatia este cu atit mai caraghioasa cu cit organul in cauza este ultima parte care m-ar putea interesa la prietenele si cunostintele mele de sex feminin.

Pinocchi0 spunea...

Ah, si daca la comentariile povestii cu arhivizdele va refereati, Muumipeikko e tot femeie.

Anonim spunea...

ach , uite , sunt chiar curioasa de ce femeile poarta strings & tangas ? ia spune-mi te rog ! ai o fiica si o fosta consoarta ! also , presupun ca nu e metafizica. asadar, trebuie sa te pricepi catusi de putin . nu iti era tie groaza de lipsa de cultura generala ?

Pinocchi0 spunea...

Accept modelul elvetian al culturii generale. Iar desuurile cu pricina pot sa fie, din partea mea, gaura cea mai mare. Intrebati la domnul Bolog pe blog.

April spunea...

@ kima:
oh, dar "arhivizdele" e un termen foarte potrivit pentru genul ăla de femei ....... Pinocchio a descris foarte bine persoanele. Cu tot respectul dar exact asta sunt, niste arhivizde.
Din aceeași serie de cuvinte, eu folosesc ades "glumizdă", când e vorba de o glumă relativ proastă și gender biased. So, sue me!

(dacă a mai apărut comentariul, te rog să-l ștergi. nu știu de ce pare că nu m-ar lăsa să comentez)

Pinocchi0 spunea...

...asta ca sa nu mai spunem cum as fi comentat daca erau barbati -- anume muuuult mai rau :-))

Anonim spunea...

pinocchio : nu ai inteles . eu faceam referire la comentariu lui "amiK" . in definitiv vorbeam doar ca nu e funny sa fi homophob insa e total trendy sa fi misogin .
cu arhividzele tale nu am nimic de impartit doar cateva teme postate prost inspirate de altfel .

ti-ai fi dat seama despre ce vorbesc daca ai fi iesit din "universul curtural homosexual" si ai fi intrat mai des in "subcultura heterosexuala" ca ...sa fie blonda - placuta la infatisare si proasta pe de alta parte - nu este decat un amarat de cliseu pe care adesea femeile il alimenteaza in mod ipocrit . de ce sa nu perpetuam "prejudecata" daca se poate si altfel !

Pinocchi0 spunea...

Problema mea e putin alta. Am sa scriu indata despre asta, daca reusesc sa respir un pic.

Anonim spunea...

vai, nu te ofensa , pliz . mie mi-a turtit cineva glanda lacrimogena si de indata ma inec in propriul lichid abundent .

uite , un "penis", il cheama Ross Antony . este homosexual ( nu in devenire evident ) , blond par excellence si un micut monument al prostie .

crezi ca merita vreodata atentia ta ? sa faci o postare extra-vergine ?

huuuuo, sunt o huomofoaba ! promit sa ma tratez !

p.s. crezi ca ex-consoarta nu o fi avut si ea o chestie din aia de "supra-saturatie" ? hihihi... si femeile sunt tare nasoele cand vor ceva nou . poate proaspat :))

kima spunea...

Nu stiu de ce-ti sare tandara, Pinocchio. Oi fi având tu amice si prietene cu care discuti despre arhivizde (April, n-ai inteles nimic),sunt anumite lucruri care nu se fac!

Hai sa-ti dau un exemplu: atunci când au fost discutiile acelea urâte cu als, si aici, si la terorista, n-a fost nici unul/ nici una care sa-l fi facut...curist, de pilda ( e numai un exemplu, ca echivalent la 'izda). Si stii de ce? Probabil ca stii, ca altfel nu te-ai ofusca asa.

E ca in caricatura aceea pe care am vazut-o undeva pe net:pe prima imagine sunt trei barbati. Primul zice : sunt crestin. Al doilea: sunt ateu. Al treilea: sunt scientologist.
In imaginea a doua crestinul si ateul il cotonogesc pe scientologist.
Asa si in cazul nostru, asa cum bine spunea emma: e trendy sa fii misogin.
Da, am crezut ca esti mai deschis la minte de-atât.

Aanonim spunea...

Fratilor si surorilor,
Cum zic The Kinks in Lola, n'oi fi eu foarte masculin, da sint (sau macar ma consider) hetero cit cuprinde. Iar chestia cu arhivizdele m'a amuzat in mod deosebit (sigur e putin macho si nu e politically correct, da daca vreti impartial si politically correct cititi Wikipedia). Si as zice (fara dovezi stiintifice) ca noi astia hetero sintem mai misogini, iar conversatia fara prezenta sexului slab a fost intodeauna diferita (vezi Mars, Venus). Si mi se pare ca riscam sa nu vedem padurea din cauza copacilor.

Da asta e numa parerea mea. (Si cuvintu verificare e "bartzati", o fi o deformatie dela barbati?! sau tzatze de genu masculin care frecventeaza barurile? pantaloni labartzatzi care se poarta la bara? o fi pejorativ? Pe vremea cind jucam bridge in liceu, licitatia mergea din "cuputze" in "picuzde" pe linga "nefle" si "caroaie", ca la romanu' impartial... asa e mai bine?)

HTH.

April spunea...

"April, n-ai inteles nimic" / "pinocchio : nu ai inteles"
mai sa fie. ce fete tensionate (ca sa fiu politically correct, pentru ca sunt in vizita la Pinocchio si nu-mi permit).
cindva or sa priceapa ca omul poate sa scrie fix cum ii vine pe blogul sau, iar trasul de urechi al gazdei in comentarii la fatsa locului intra la comportamente deviante.

Anonim spunea...

am rasfoit aseara un blog . asa pe scurt si doar pentru simplul fapt ca "am simtit pe cineva acolo" si mi-am amintit spontan de socrates ( auzi tu , eu imi amintesc de o mumie ) si ma gandeam in continuare cat de "incomod si ironic" trecea domnia sa - insa -, cica avea caracter . habar nu am ce mi-a venit sa o dau in filosofisisme ( sofisme ? )
ma rog ... poate ca imi este deja prea dor . cumva !

a, si culmea ca a reusit performanta de a(si)ramane fidel !

Anonim spunea...

uitasem sa amintesc si motivul pentru care era considerat drept incomod si ironic. eu cred ca daca l-am inteles vreodata cat de cat - recurgea la "umilinta/modestie" in favoarea cunoasterii .
asadar : "wissen ist macht - und macht frei - oder aber - "befreit" ...

nashpa cu ecolele astea "inalte" !

stimabile , poti sterge comenturile mele sau poti sa inchizi spatiu de comentarii . iti permit :))

kima, multumesc si salutari !

Ioana Dark a lu Noe spunea...

nu m-am gândit niciodată că homosexualii ar putea să fie misogini. dar acum că a zis emma mă gândesc că ar putea să fie.

Pinocchi0 spunea...

Pai oricine poate sa fie misogin, homofob, mizantrop s.a.m.d., inclusiv femeile, homosexualii si respectiv oamenii. Pina aici am inteles. Mai departe am in continuare unele neclaritati. Mai recitesc comentariile astea din cind in cind, tot nu inteleg ce vor sa spuna cele doua doamne si iar imi sare tandara (desi din ce in ce mai putin, ce-i drept). Incep sa ma intreb daca nu cumva asta a fost si scopul, sa nu inteleg -- daca a existat vreun scop.

Anonim spunea...

eu cand gandesc ( se intampla doar la zile de sarbatoarea si acum ca am facut un dush dupa nitzica sport - si uite ca se mai intampla )
deci, carevasazica, cand gandesc initziez un proces extrem de complicat si grav conflictual cu mine insami se intelege !
nu stiu daca tu gandesti ?!
ma rog , iata, inca o observatie suplimentara : cand ai amintit-o pe muumipeikko ... ziceam eu ca "pinocchio"( care este de fapt si in realitate o faptura /mestesugul din lemn "insufletit de un om" ) nu este misogin . defel ! de ce ar fi ?
el respecta femeile ( lesbiene cu predilectie ) . dar bun asa ...si eu la fel ! nu vad de ce n-as face-o ! si atunci eu par egzompal de ce sa zic ca-i misogin ?

pai ... ca muierile alde mine ne plac PENIS-urile la fel ca si TIE ? KLAR ! de aici si CONFLICTUL ( sa-i zic micutzul conflict mai mult sau mai putin actual pino ? ) da ! absolut !

uite , ma dau batuta ! imi place penisul la nebunie precum multimilioanelor de femei ( sigur ca nu ma indentific "primordial" cu acesta - il plasez doar in sfera intima ) ...in continuare insa recunosc ca mie insa imi place unul frumos , maiestuos, curat ( nu cu "murdar-ul" de prin rasad , etc...) dar deosebit de inteligent si sensibil ! ne-am inteles sper ...

te saruteaza marioara din chioln comuna colona !

hai pa !


p.s. ah sa te auda agamemnon ala care a pornit casapeala pentru hellen cu troienii ca sa vezi tu numai REINTOARCEREA MUMIEI ... si pinocchio , barbatii vor fi intotdeauna innebuniti dupa o VULVA misto o pralina delicioasa si daca are si caroserie calumea si-telegenta plus siguranta de sine ... pai ... maestre ce te faci ?

mulliganoglu spunea...

asta e un experiment cu chiftele scriitoare?

Anonim spunea...

a, pinocchio aus münchen ,priveste ca am inca o nota de observatie pentru tine : tu care de fapt trebuie sa cunosti mentalitatea femeii germane pe de rost - imi permit asadar - sa-ti amintesc degajat si cu riscul sa intru in vulgar ( unde de fapt apartin ) cat de najpa este faptul ca FEMEIA a pierdut MONOPOLUL FELATIEI !
tja ...crezi ca de aici este si conflictul tau cu femeia ? trebuie sa impartin obisuieste-te monshericule drag !
in ceea ce ma priveste , naja , cum spuneam : daca nu e CRIZA ..e perfect . sunt de acord . altfel intru intr-ale homofobiei !

salve !

Ioana Dark a lu Noe spunea...

ăăăăăăăăă

Muumipeikko spunea...

Pentru cine nu si-a dat seama pana acum, barbatii gay pot fi ingrozitor de misogini - un exemplu care imi vine acum in minte este Oscar Wilde, dar mai sunt si altele...

Cat despre postul acela al lui Pinocchio cu ´si in romana tot ... se spune´, recunosc ca eu nu l-am perceput ca fiind misogin. Poate pentru ca l-am citit intr-o perioada cand eu si nevasta studiam ´Svordomsboken : om svärande och svordomar på svenska, engelska och 23 andra språk´, Magnus Ljung (in traducere Cartea injuraturilor: injuratul si injuraturile in suedeza, engleza si alte 23 de limbi). Si mi-a pus si ea o intrebare similara, ´adica in toate limbile din Europa de Est tot ... se spune?´. Si asa mi-am adus aminte de povestea cu pulla si pussi in finlandeza si de reactiile romanilor la aceste cuvinte.

Eu una am inteles ca accentul in postul respectiv era pe probleme lingvistice si nu pe altceva, dar vad ca perceptiile difera foarte mult de la o persoana la alta.

Pinocchi0 spunea...

ăăăăăăăăăăăăăă...

Aha. Hm.

Hm...

Noapte bună.

Anonim spunea...

eu spre exemplu nu as vrea sa imi fac o parere despre cineva pe marginea unor comentarii sau al unui post . cu toate ca te poti lasa antrenat ( daca nu sedus - uite aici ) foarte des in virtutea emotiilor sau al unui sentiment de "nedreptate" si desigur de un anume tip de provocare .insa in ansamblu cred ca pinocchio spune mult mai multe . adica multe conflicte cu sine . neglijate . sunt oameni deschisi care isi prezinta opinia garnisita cu sentimentele de care sunt incercati . insa sunt unii care nu au acel ventil de refulare care este firesc . astfel inclina sa aleaga niste cai marginite si sa camufleze . ma rog ! sa fie cum o fi ! dumnezeu e shefu cu judecatile si imi place sa cred ca niciunul nu ne grabim sa ne privim in ochi cu el ..

despre misogin sau nu ... realitatea este ca barbatii de genul acesta in occidentul MEU sunt pe cale de disparitie. definitiv si irevocabil . este doar o intrebare de timp . asemenea dinozaurului . intr-un secol poate ...si sunt doar exponate . in muzeu !

am vrut de fapt sa scot o problema in evidenta. et voila ! atat !

eu cunosc multi homosexuali foarte inteligenti si homosexualitatea lor este la fel ca si heterosexualitatea . o intrebare de intimitate. cand vorbesti atat de mult de ceva parca se pierde esenta si ramane doar un contur palid . sters . presupun ca intimitatea trebuie traita .

in schimb sa pui in lumina HOMOPHOBIA si INTOLERANTA este just si merita sprijinit. dar dupa metoda de abordare - provocativa de altfel - a lui pino iti este "teribil" de usor sa fi homophob . ba chiar poate sa fie o usoara cochetarie . poate ca si intrebarea asta trebuie pusa : cum vorbesc de homophobie si in ce maniera abordez homosexualitatea ?

oricum ar fi , tja, mi-a facut placere sa-l pun la punct pe pinocchio care se crede mai dijtept decat este !

probabil ca pentru mine homosexualitatea este atat de fireasca incat nu doresc sa privesc dincolo de perdea . mi s-ar parea ca ranesc ceva .

eu nu am inhibitii fata de conflicte . ele incep de dimineata si se extind in fiecare sector social la fiecare dintre noi in parte sub diverse aspecte. romaneste este insa sa spui ceea ce intuiesti ca interlocuitorul vrea sa auda ! de aceea probabil si lipsa de talent in aplanarea conflictelor !

Muumipeikko spunea...

Aaa, in sfarsit am inteles si eu despre ce este vorba aici: ´mi-a facut placere sa-l pun la punct pe pinocchio´. Deh, placerea omului...

Pinocchi0 spunea...

Plăcerea a fost de partea mea, doamnă.

Anonim spunea...

muumipeikko : ma bucur ca ti-ai extras ceva pe plac din comentariul meu . stii de ce ? pentru ca eu spre exemplu nu stiam ca homosexualii sunt misogini . la fel cum nu cred ca oamenii de culoare ( ? ) ar putea sa fie rasisti . ambele "minoritati" au fost puternic discriminate din totdeauna nu-i asa ?

p.s. nu toti homosexualii sunt wilde sau proust . probabil de aceea lipsa mea de a pricepe :))

Pinocchi0 spunea...

Emma, e un paradox, dar unul cunoscut si studiat: Cei discriminati discrimineaza mai departe. Unul din putinii care au avut probleme la comingoutul meu fusese, cu citeva zeci de ani inainte, urmarit politic. Dar eh, intre timp s-a mai obisnuit cu ideea.

Anonim spunea...

Pinocchio : pai atunci ce facem cu heterosexualul care este misogin ( urmarea "traumatizanta" a unei relatii poate ? ) adica il discriminam ? homosexualul are voie sa fie mosogin dar bietul heterosexual nu ? ...
zau asa, ca mi se rupe inima . mai ales daca iti spune tandru si liric : "mah... dar mie imi place orishicat `izda" ) ! deci nu-i tot una !

si tocmai cine este discriminat trebuie sa se gandeaca de unu doi treishpe ori mai intens inainte sa vorbeasca !

Pinocchi0 spunea...

Eu cred ca toata lumea ar trebui sa gindeasca intens inainte, dupa si in timp ce vorbeste -- fara sa mai discriminam noi aici intre discriminati si nediscriminati.